İstanbul’da FETÖ’nün hücre meskenlerine düzenlenen baskınlarda 5 kuşkulu tutuklandı
  • ALSANA HABER
  • POLİTİKA
  • İstanbul’da FETÖ’nün hücre meskenlerine düzenlenen baskınlarda 5 kuşkulu tutuklandı

İstanbul’da FETÖ’nün hücre meskenlerine düzenlenen baskınlarda 5 kuşkulu tutuklandı

ABONE OL
Eylül 3, 2023 14:12
İstanbul’da FETÖ’nün hücre meskenlerine düzenlenen baskınlarda 5 kuşkulu tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da FETÖ’nün hücre evlerinde yakalanan 5 şüpheli tutuklandı

İSTANBUL – İstanbul’da FETÖ’nün hücre evlerine düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan şüphelilerin 5’i tutuklandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ/PDY’ye yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde dün gerçekleştiği operasyonda, hücre evlerinde barınan 9 firari örgüt üyesi başka kişilerin adına kiralanan evlerde sahte kimliklerle yakalanmıştı.

Polis soruşturmalardan geçmemiş ve haklarında dava dosyası bulunmayan örgüte yakın kişiler adına kiralanan hücre evlerinde saklanan 9 şüphelinin üzerinden 3 bin 201 dolar ve 19 bin 700 lira para ele geçirilmişti. Ele geçirilen Amerikan paraları arasında ‘F’ serisi dolar da bulundu. Başkaları adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan 9 şüpheliden 7’sinin TEM şubedeki sorguları tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 5’i tutuklandı. 2 zanlı ise ‘adli kontrol’ hükümleri uyarınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyon çerçevesinde yakalanan 2 şüphelinin polisteki sorgusu devam ediyor.

Hücre evlerinde ele geçirilen döviz arasında ‘F’ serisi 1 dolar da bulunmuştu. Bu banknotlar, FETÖ mensuplarının örgüt içindeki konumlarını ve birbirlerini tanımasını sağladığına yönelik şifreli bir işaret olarak nitelendiriliyor. 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişimi sonrası yapılan gözaltılarda darbeci komutanlar, valiler ve üst düzey yetkililerin üzerinden ‘F’ serisi 1 dolar çıkmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.