Kimya Mühendisi Dilek Durak, Savunma Sanayisindeki Kariyerini Anlattı
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • Kimya Mühendisi Dilek Durak, Savunma Sanayisindeki Kariyerini Anlattı

Kimya Mühendisi Dilek Durak, Savunma Sanayisindeki Kariyerini Anlattı

ABONE OL
Şubat 14, 2024 12:49
Kimya Mühendisi Dilek Durak, Savunma Sanayisindeki Kariyerini Anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olan ve uzun yıllar çeşitli sektörlerde deneyim kazanan Dilek Durak, kimya mühendisliği ve savunma sanayisi üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Dilek Durak, kariyerine özel sektörde başlayarak ilaç sanayi ve savunma sanayisi gibi farklı alanlarda çalışma fırsatı bulduğunu belirtti. 2019 yılında emekli olduktan sonra özel sektörde savunma sanayisine yönelik olarak kalite direktörü olarak görev yapmaya başladı.

Söyleşide Durak, çocukluk tutkusuyla askerlik ve savunma sanayisine olan ilgisinden bahsederek, kimya mühendisliği alanını tercih etmesinin ardındaki sebepleri paylaştı. Kimya mühendisliğinin, endüstriyel süreçlerin planlanması, kontrolü ve risklerin yönetilmesi gibi önemli unsurlarını vurguladı.

Şu anda görev yaptığı TG Savunma Limited Şirketi’nde kalite direktörü olarak çalışan Durak, şirketin savunma sanayisine yönelik özgün tasarımlar gerçekleştirdiğini ve milli savunma projelerine katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, şirketin savunma sanayine özgü çeşitli ürünlerin üretimini gerçekleştirdiğini ifade etti.

Dilek Durak’ın kariyer hikayesi, genç mühendisler ve savunma sanayisi alanında kariyer düşünen bireyler için ilham verici bir örnek oluşturuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.