Kütahya’da çıkan yangının sebebi TEDAŞ’ın ihmal ettiği elektrik direkleri
  • ALSANA HABER
  • POLİTİKA
  • Kütahya’da çıkan yangının sebebi TEDAŞ’ın ihmal ettiği elektrik direkleri

Kütahya’da çıkan yangının sebebi TEDAŞ’ın ihmal ettiği elektrik direkleri

ABONE OL
Ağustos 31, 2023 23:12
Kütahya’da çıkan yangının sebebi TEDAŞ’ın ihmal ettiği elektrik direkleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya’da çıkan yangınla ilgili “Bu yangının sebebi de TEDAŞ’ın yıllardır bakmadığı, ihmal etmiş olduğu elektrik direklerinin çökmesi sonucu yangın çıktı. Teller ormanı yaktı, 35 hektar arazimiz kül oldu. Teller ormanı yaktı, 35 hektar arazimiz kül oldu. Muhtarın defalarca TEDAŞ’ı uyarmasına rağmen, yıllardır ihmal edilen bir yer. Kütahya’nın çoğu köyünde, beldesinde aynı şekilde TEDAŞ’ın elektrik hatları çok kötü vaziyette” dedi.

Kütahya kent merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Gedikoğlu Çiftliği mevkiinde dün saat 14’te çıkan yangın bugün tamamen söndürüldü. Orman İşletme Şefi Murat Yıldırım ve dozer operatörü Hasan Hüseyin Türker, yangına müdahale esnasında yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

“TEDAŞ’IN ELEKTRİK HATLARI ÇOK KÖTÜ VAZİYETTE, MUHTAR DEFALARCA TEDAŞ’I UYARDI”

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, yangının çıkış sebebinin “ormanlık alanda TEDAŞ’a ait direklerin devrilmesi sonucu” olduğunu belirterek, ANKA Haber Ajansı’na şu açıklamayı yaptı:

“Bu yangının sebebi de TEDAŞ’ın yıllardır bakmadığı, ihmal etmiş olduğu elektrik direklerinin çökmesi sonucu yangın çıktı. Teller ormanı yaktı, 35 hektar arazimiz kül oldu. Muhtarın defalarca TEDAŞ’ı uyarmasına, gitmesine, talepte bulunmasına rağmen yıllardır ihmal edilen bir yer. Kütahya’nın çoğu köyünde, beldesinde aynı şekilde TEDAŞ’ın elektrik hatları çok kötü vaziyette. Daha büyük yangınlara sebebiyet verebilir. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

“KÜTAHYA SANAYİ ŞEHRİ DİYORSUNUZ AMA BİR YANIK ÜNİTESİ YOK”

CHP’li Kasap, yangında yaralanan 2 orman işçisinin Kütahya Devlet Hastanesi’nde yanık ünitesi olmadığı için Eskişehir Osmangazi Hastanesi’ne kaldırıldığını belirterek, “Kütahya sanayi şehri diyorsunuz ama bir yanık ünitesi yok. Bu ihmallerin tamamının giderilmesi gerekiyor” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.