LABORATUVAR DİREKTÖRÜ BİROL AYDIN ANLATIYOR…

LABORATUVAR DİREKTÖRÜ BİROL AYDIN ANLATIYOR…

ABONE OL
Mart 19, 2024 09:13
LABORATUVAR DİREKTÖRÜ BİROL AYDIN ANLATIYOR…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüp bebek sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Birol Aydın, laboratuvar direktörü ve bilimsel direktör olarak başarılı bir kariyer sürdürmektedir. Türkiye’de üniversite eğitimini tamamladıktan sonra biyoloji bölümünü bitirip yurt dışına çıkan Aydın, farklı ülkelerde çeşitli görevlerde bulunmuş ve son 15 yıldır tüp bebek sektöründe çalışmaktadır.

Kurduğu kurumun odak noktası doku bankacılığı olsa da, dünya genelinde birçok ülkede tüp bebek merkezleri bulunan Aydın, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte sektörde önemli gelişmelerin yaşandığını belirtiyor. Yapay zeka ve diğer teknolojilerin kullanımıyla embriyoloji alanında önemli adımlar atıldığına dikkat çekiyor. Bu gelişmeler, gebelik oranlarını artırarak sağlıklı bebek sayısını olumlu yönde etkilemiştir.

Ancak, Türkiye’deki tüp bebek sektörünün Avrupa’daki rakiplerine kıyasla bazı kısıtlamalarla karşı karşıya olduğunu belirten Aydın, özellikle yasal düzenlemelerin bu alandaki gelişimi sınırladığını ifade ediyor. Türkiye’de doku bankacılığının yasal sınırlamalardan dolayı tam olarak yapılamadığını söyleyen Aydın, bu durumun Türkiye’nin yurtdışından hasta çekme potansiyelini azalttığını vurguluyor.

Yurtdışında yaşayan Türk hastaların, Türkiye’deki sağlık hizmetlerine olan taleplerinin arttığını belirten Aydın, özellikle teknolojinin daha aktif kullanıldığı ve yasal düzenlemelerin daha esnek olduğu ülkelerdeki sağlık hizmetlerinin Türkiye’ye kıyasla avantajlı olduğunu dile getiriyor.

Son olarak, Aydın gençlere meslekleriyle ilgili tavsiyelerde bulunuyor. Biyoloji alanında işsizlik sorununun önemli bir boyut olduğunu belirten Aydın, yurt dışında daha fazla fırsat bulunduğunu ancak bu fırsatların vize ve çalışma izni gibi kısıtlamalarla engellendiğini ifade ediyor. Türkiye’de daha fazla bilim aktivitesinin olmasını ve genç bilim insanlarının desteklenmesini arzulayan Aydın, bu doğrultuda daha fazla fırsat yaratılmasını ve gençlerin bu alandaki yeteneklerinin değerlendirilmesini umut ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.