MEKATRONİK MÜHENDİSİ AHMET HAŞIL,GELECEĞİN MESLEĞİ VE ENDÜSTRİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ.
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • MEKATRONİK MÜHENDİSİ AHMET HAŞIL,GELECEĞİN MESLEĞİ VE ENDÜSTRİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

MEKATRONİK MÜHENDİSİ AHMET HAŞIL,GELECEĞİN MESLEĞİ VE ENDÜSTRİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

ABONE OL
Aralık 13, 2023 11:58
MEKATRONİK MÜHENDİSİ AHMET HAŞIL,GELECEĞİN MESLEĞİ VE ENDÜSTRİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yaşayan ve Mekatronik Mühendisi olarak bilinen Ahmet Haşıl, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına konuk oldu. Programda, Haşıl kendi mesleği olan Mekatronik Mühendisliği, üniversite eğitimi ve Türkiye’deki mekatronik sektörünün geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ahmet Haşıl, programda özgeçmişini paylaşarak, lisans eğitimini tamamladığı Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği bölümündeki deneyimlerini anlattı. Mekatronik Mühendisliği kavramını açıklayan Haşıl, bu disiplinin makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve elektrik elektronik mühendisliğinin birleşiminden meydana geldiğini vurguladı.

Geleceğin mesleği olarak nitelendirilen Mekatronik Mühendisliği, endüstri ile birlikte önemli bir konuma gelmiş durumda. Ahmet Haşıl, endüstrinin , gelişen teknolojiye uygun olarak üretim ekosistemini değiştirdiğini ve mekatronik mühendislerine olan ihtiyacın arttığını belirtti. Bu noktada, Mekatronik Mühendisleri Derneği’nin önemine değinen Haşıl, dernek sayesinde meslektaşlarının bir araya geldiğini ve sektördeki gelişmeleri takip ederek network oluşturduklarını ifade etti.

Programda Türkiye’deki mekatronik sektörünün konumuna da değinen Haşıl, Mekatronik Mühendislerinin birçok sektörde çalışabilecek yetenekte olduklarını ve ülkemizde bu alandaki iş ilanlarının arttığını dile getirdi. Ayrıca, Haşıl, meslektaşlarına derneğe üye olmaları çağrısında bulunarak, birbirlerine destek olmalarının ve mesleki olarak bir araya gelmelerinin önemine vurgu yaptı.

Ahmet Haşıl’ın paylaştığı bilgiler, genç mühendis adayları ve sektörde kariyer yapmayı hedefleyenler için değerli bir rehber niteliğinde oldu. Mekatronik Mühendisliği, teknolojik gelişmelerle birlikte üretim süreçlerinde ve endüstriyel alanda önemli bir yere sahip olmaya devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.