MHP, depremzedelerin muhtaçlıklarını tespit etmek için heyet oluşturdu

MHP, depremzedelerin muhtaçlıklarını tespit etmek için heyet oluşturdu

ABONE OL
Temmuz 1, 2023 20:00
MHP, depremzedelerin muhtaçlıklarını tespit etmek için heyet oluşturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde depremzedelerin ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla MHP’li milletvekillerin yer aldığı “Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti”nin oluşturulduğunu bildirdi.

Yalçın, yazılı açıklamasında, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin üzerinden 144 gün geçmesine rağmen milletin yaşadığı kayıpların ve büyük yıkımların acısının hala tazeliğini muhafaza ettiğini belirtti.

Depremlerin ardından devletin bütün kurum ve kuruluşlarının, vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının depremzedelerin yanında olduğunu kaydeden Yalçın, şöyle devam etti:

“MHP olarak, depremzede vatandaşlarımızı bir an bile ihmal etmeden, onların sorunlarını çözüme kavuşturma ve hayatlarını mümkün olan en kısa sürede normale döndürme yolunda çaba göstermeyi kutsal bir görev bilmekteyiz. Bu temel düşünceden hareketle Milliyetçi Hareket Partisince, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla deprem bölgesinde hayatlarını sürdürmeye çabalayan halkın istek ve ihtiyaçlarını yakından tespit etmek, devlet kurumlarının çalışmalarını yerinde takip etmek amacıyla milletvekillerimizden meydana gelen yeni bir ‘Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti’ oluşturulmuştur.

Heyet; Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ve Kilis Milletvekili Mustafa Demir’den oluşmaktadır. Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti, öncelikle depremzede vatandaşlarımızla bir araya gelerek onların dertlerini ve acılarını paylaşacak, devam eden sorunlarını ve mevcut ihtiyaçlarını yerinde belirleyecektir.”

“Heyet üyeleri, devletin vatandaşların yanında olduğunu anlatacak”

Yalçın, heyet üyelerinin, devletin bütün varlığıyla hayatta kalanların yanında olduğunu anlatacaklarını bildirerek, şunları kaydetti:

“Bu arada valiliklere, AFAD’a ve bölgede hizmet veren sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirilecek, felaketin vurduğu illerde bundan sonra yapılması gerekenler hakkında istişarelerde bulunulacaktır. Söz konusu heyette bulunan milletvekili arkadaşlarımız, TBMM’de yürüttükleri yasama görevlerinden arta kalan zamanlarını, bölge sorunlarının çözümü için gayret göstermeye ve vatandaşlarımıza hizmete ayıracaklardır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.