MODELHANE MÜDÜRÜ RABİA AKÇA CAN, TEKSTİL ÜRÜN YÖNETİCİLİĞİ HAKKINDA KONUŞTU
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • MODELHANE MÜDÜRÜ RABİA AKÇA CAN, TEKSTİL ÜRÜN YÖNETİCİLİĞİ HAKKINDA KONUŞTU

MODELHANE MÜDÜRÜ RABİA AKÇA CAN, TEKSTİL ÜRÜN YÖNETİCİLİĞİ HAKKINDA KONUŞTU

ABONE OL
Mart 21, 2024 09:01
MODELHANE MÜDÜRÜ RABİA AKÇA CAN, TEKSTİL ÜRÜN YÖNETİCİLİĞİ HAKKINDA KONUŞTU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekstil sektöründe önemli bir isim olan Rabia Akça Can, modelhane müdürü olarak edindiği deneyimleri ve sektördeki gelişmeleri anlattı. Akça, Tayyar Işıksaçan’ın iş koliye programına konuk olarak tekstil ürün yöneticiliği hakkında önemli bilgiler verdi.

Modelhane müdürü olarak çalışan Rabia Akça Can, modelhanenin tekstil ürünlerinin kalıplarının yapıldığı ve dikildiği bölüm olduğunu açıkladı. Kendisinin 12 yaşından beri sektörde bulunduğunu belirten Akça, hem okuyup hem çalışmayı tercih ettiğini dile getirdi.

Sektördeki kalıplamaların ülkelerin vücut tiplerine göre belirlendiğini vurgulayan Rabia Akça Can, Türkiye’nin son yıllarda Avrupa standartlarına yaklaştığını ifade etti. Gençlerin tekstil sektörüne bakışını da değerlendiren Akça, gençlerin tasarımı sevdiklerini ancak üretim kısmına pek ilgi göstermediklerini belirtti.

Sürdürülebilirlik konusunda Türkiye’de önemli adımlar atıldığını ve sektörün birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini vurgulayan Rabia Akça Can, Türkiye’nin tekstil sektöründe kaliteli üretim yapabilen bir ülke olduğunu vurguladı.

Akça, Türkiye’nin tekstil sektöründe Avrupa’nın önemli bir aktörü olabileceğini ancak ekonomik zorluklar nedeniyle bu fırsatı tam olarak değerlendiremediğini dile getirdi. Ancak, gelecek için umutlu olduğunu belirten Akça, sektördeki sürdürülebilirlik ve kalite odaklı çalışmaların Türkiye’yi yeniden eski itibarına kavuşturabileceğini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.