PHILIP MORRIS TEKNİK SATIN ALMA UZMANI MEHMET AKÇAY İLE KÜRESEL TEDARİK STRATEJİLERİ ÜZERİNE SÖYLEŞİ
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • PHILIP MORRIS TEKNİK SATIN ALMA UZMANI MEHMET AKÇAY İLE KÜRESEL TEDARİK STRATEJİLERİ ÜZERİNE SÖYLEŞİ

PHILIP MORRIS TEKNİK SATIN ALMA UZMANI MEHMET AKÇAY İLE KÜRESEL TEDARİK STRATEJİLERİ ÜZERİNE SÖYLEŞİ

ABONE OL
Şubat 9, 2024 10:43
PHILIP MORRIS TEKNİK SATIN ALMA UZMANI MEHMET AKÇAY İLE KÜRESEL TEDARİK STRATEJİLERİ ÜZERİNE SÖYLEŞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1997 yılında Adana’nın Seyhan ilçesinde doğan Mehmet Akçay, eğitim hayatına Tarsus American Koleji’nde başladı ve makine mühendisliği alanında eğitim aldı.
Akçay, lise eğitimini tamamladıktan sonra Mersin’deki Tarsus Amerikan Koleji’nde, İzmir’deki Üsküdar Amerikan’a geçiş yaptı ve lise eğitimini tamamladı.
Dil Becerileri ve Kültürel Anlayış:

Türkçe’nin yanı sıra, Akçay, ileri düzeyde İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Dil becerilerinin, farklı kültürleri anlamak ve küresel iş birlikleri kurmak açısından kritik olduğunu vurguladı.
Philip Morris’teki Görev ve Sorumluluklar:

Philip Morris International’da teknik satın alma uzmanı olarak görev yapan Akçay, dünya genelinde üretilen ürünlerin makine parçalarının tedarikini sağlamaktadır.
Görevi, üretim hatlarında yaşanabilecek kritik durumları önlemek amacıyla önleyici bakımı yönetmek ve AR-GE çalışmalarını yürütmektir.
Global Tedarik Stratejileri ve Zorluklar:

Akçay, beş ülkeden sorumlu olarak çalıştığı için farklı saat dilimleri ve dil çeşitliliği gibi zorluklarla baş etmektedir.
Philip Morris’un hem yerel hem de global tedarikçilerle çalıştığını, makine parçalarını genellikle Avrupa’dan temin ettiklerini paylaştı.
Pandemi Döneminde Karşılaşılan Zorluklar:

COVID-19 pandemisinin etkisiyle tedarik zinciri ve lojistik süreçlerde yaşanan zorluklara değinen Akçay, şirketin bu zorlu dönemde operasyonlarını sürdürebilme yeteneğini vurguladı.
Kariyer Hedefleri ve Genç Profesyonele Tavsiyeler:

Akçay, Philip Morris’teki memnuniyetini dile getirirken, ileride kendi yeteneklerini daha da geliştirmek ve farklı alanlarda çalışmak istediğini belirtti.
Genç profesyonellere sürekli öğrenmeye odaklanmalarını, kişisel gelişim için çeşitli alanlarda deneyim kazanmalarını ve konfor alanlarından çıkarak farklı beceriler edinmelerini önerdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r