PROF. DR. SEBAHATTİN DEVECİOĞLU TÜRKİYE’DE FUTBOLUN YERİ HAKKINDA KONUŞTU…
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • PROF. DR. SEBAHATTİN DEVECİOĞLU TÜRKİYE’DE FUTBOLUN YERİ HAKKINDA KONUŞTU…

PROF. DR. SEBAHATTİN DEVECİOĞLU TÜRKİYE’DE FUTBOLUN YERİ HAKKINDA KONUŞTU…

ABONE OL
Şubat 19, 2024 11:26
PROF. DR. SEBAHATTİN DEVECİOĞLU TÜRKİYE’DE FUTBOLUN YERİ HAKKINDA KONUŞTU…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk futbolunun önde gelen isimlerinden biri olan Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, Türkiye’de futbolun yerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Elazığ doğumlu olan Devecioğlu, Özlem Uçar’ın “İşi Bilen Programı”nda konuk oldu ve futbol kariyeri ile akademik geçmişi hakkında çarpıcı detaylar paylaştı.

Devecioğlu, 1968 yılında Elazığ’da doğduğunu ve 40 yıllık bir futbol geçmişine sahip olduğunu belirtti. Lise yıllarında futbola başlayan Devecioğlu, Ankara Gazi Üniversitesi’nde beden eğitimi öğretmenliği bölümüne girdi ve futbol İhtisas dersi alarak antrenörlük belgesi aldı. Akademik kariyerine spor bilimleri fakültesinde araştırma görevlisi olarak devam eden Devecioğlu, yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun özerklik sürecine odaklanan doktora teziyle dikkat çeken Devecioğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nde post doktora çalışmalarını sürdürdü. Fırat Üniversitesi spor bilimleri fakültesinde spor yönetici bölümünü kurarak doçentlik unvanını alan Devecioğlu, spor ekonomisi, spor pazarlaması, sports sponsorlu ve sporda kariyer yönetimi konularında dersler vermektedir.

Ayrıca, futbolun yanı sıra Elazığspor ve üniversite futbol kulübü yöneticilikleri de üstlenen Devecioğlu, Türk futbolunun marka değerini artırmak amacıyla çeşitli projelere imza atmıştır. Futbol sektöründeki akademik birikimi ve pratik deneyimleriyle öne çıkan Devecioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına adaylığını açıklamıştır.

22 Haziran’da gerçekleşecek Türkiye Futbol Federasyonu genel kuruluna aday olan Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, Türk futbolunun daha rekabetçi bir seviyeye çıkması ve marka değerini artırması için vizyoner bir liderlik anlayışı sunmaktadır. Türk futbolseverler, bu genel kurulda Devecioğlu’nun liderliğinde Türk futbolunda yeni bir döneme tanık olabilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.