• ALSANA HABER
  • yaşam
  • PROJE YÖNETİCİSİ AHMET DURSUN, ELEKTRİK MÜHENDİSİ ÖZLEM UÇAR’LA DENYİMLERİNİ PAYLAŞTI

PROJE YÖNETİCİSİ AHMET DURSUN, ELEKTRİK MÜHENDİSİ ÖZLEM UÇAR’LA DENYİMLERİNİ PAYLAŞTI

ABONE OL
Şubat 6, 2024 09:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Proje yönetimi ve elektrik mühendisliği alanlarında uzmanlaşan Ahmet Dursun, Türk televizyonu TRT’de yayınlanan bir röportajda kariyeri ve deneyimleri hakkında bilgiler verdi. Programın konuğu olan elektrik mühendisi Özlem Uçar ile yapılan röportajda, sektördeki gelişmeler, uluslararası projeler ve liderlik konularına değinildi.

Ahmet Dursun, 10 yıldır elektrik mühendisi olarak sektörde bulunduğunu ve bu süre zarfında özellikle proje yönetimi alanında uzmanlaştığını ifade etti. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra özel sektörde çalışmaya başlayan Dursun, çeşitli uzmanlık kursları alarak proje yönetimi, NBA uluslararası sertifikalar ve uluslararası sözleşmeler konusunda bilgi sahibi oldu.

Özlem Uçar ise Türkmenistan’dan Rusya’ya, Cezayir’den Türk Özbekistan’a kadar çeşitli ülkelerde ağır endüstri projelerinde görev aldı. 2022 yılında Türkiye’ye dönerek özel ve kamu kuruluşlarında görev alan Uçar, şu an TRT’de proje yönetimi dairesi başkanlığı görevini sürdürüyor.

Röportajda proje yönetimi konusunda önemli bilgiler paylaşan Uçar, bu alandaki uzmanlığın firmalara dinamik bir çalışma ortamı sağladığını ve uluslararası firmalarda istihdamın daha kolay olduğunu belirtti. Ayrıca, proje yönetiminin başarı için önemli bir garantı olduğunu vurgulayarak, sektördeki gelişmelere ve geleceğe dair planlarına değindi.

Ahmet Dursun, liderlik kavramını açıklarken, liderlerin ekip arkadaşlarına karşı empati ve iletişim becerilerini güçlü tutmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca, herkesin birer evlat, birer anne, birer baba olduğunu unutmamak ve saygı duymak gerektiğini vurgulayarak, liderin ekibine gerekirse kendini geliştirme şansı tanıması ve iletişim becerilerini sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Röportaj, proje yönetimi, liderlik ve sektördeki gelişmeler hakkında önemli bilgiler içeriyor. Ahmet Dursun ve Özlem Uçar’ın deneyimleri, izleyicilere sektörel bilgi ve ilham verici perspektifler sunuyor. Program, proje yönetimi ve elektrik mühendisliği alanında kariyer yapmak isteyenlere değerli bir kaynak olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.