RUHSAL TRAVMA İLE BAŞA ÇIKMA ÜZERİNE ÖZLEM YILDIRIM İLE SÖYLEŞİ

RUHSAL TRAVMA İLE BAŞA ÇIKMA ÜZERİNE ÖZLEM YILDIRIM İLE SÖYLEŞİ

ABONE OL
Mart 20, 2024 14:25
RUHSAL TRAVMA İLE BAŞA ÇIKMA ÜZERİNE ÖZLEM YILDIRIM İLE SÖYLEŞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özlem Yıldırım, akademisyen ve öğretim görevlisi olarak, ruhsal travma konusunda uzmanlaşmış bir isimdir. Son söyleşisinde, insanların ruhsal travmayla nasıl başa çıkabileceği üzerine önemli ipuçları verdi.

Görüşmenin başında, Yıldırım, ruhsal travmanın normal hayat akışında olmayan olağanüstü ve beklenmedik olaylar karşısında insanların yaşadığı etkileri açıkladı. Bu olaylar arasında, insan eliyle gerçekleşen şiddet ve doğal afetler gibi durumlar yer alıyor.

Travmatik stresin, kişinin yaşadığı stresle başa çıkamaması ve bunu biriktirerek zamanla travmaya dönüşmesi olduğunu vurguladı. Bu sürecin, travma sonrası stres bozukluğu tanısına yol açabileceğini belirtti. Tanı kriterlerinin, belirtilerin 6 aydan uzun süre devam etmesini gerektirdiğini açıkladı.

Yıldırım, ruhsal travmayla başa çıkmak için çeşitli önerilerde bulundu. Bunlar arasında, egzersiz yapmak, kendini meşgul etmek, geçmişle barışmak ve travmayı anlamak yer alıyor. Ayrıca, travma ve travmaları anlamaya yönelik kitap önerilerinde bulundu.

Özlem Yıldırım’ın söyleşisi, ruhsal travma konusunda bilgi sahibi olmak ve bu zorlu süreçlerle başa çıkma konusunda rehberlik arayanlar için önemli bir kaynak niteliği taşıyor.

BUSINESS CHANNEL DERGİ 142. SAYI ÇIKTI

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.