DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Sarsıntının tesiriyle Kahramanmaraş’ta ikinci el araç piyasası dinginleşti
  • ALSANA HABER
  • EKONOMİ
  • Sarsıntının tesiriyle Kahramanmaraş’ta ikinci el araç piyasası dinginleşti

Sarsıntının tesiriyle Kahramanmaraş’ta ikinci el araç piyasası dinginleşti

ABONE OL
Eylül 24, 2023 11:48
Sarsıntının tesiriyle Kahramanmaraş’ta ikinci el araç piyasası dinginleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta ikinci el araç piyasasında sakinlik yaşanıyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, depremin merkezi Kahramanmaraş’ta da ikinci el otomobil piyasasında yaşanan sektör dışı alım satımlarla fiyatlar yüksek seviyelere çıkmıştı.

Sektör dışı alım satımların ve şişirilmiş fiyat verenlerin azalmasının ardından, Kahramanmaraş’ta ikinci el otomobil piyasası durgunlaştı.

Piyasaların, arabayı alıp bekleten ‘al satçılar’dan arındığını dile getiren Kahramanmaraş Galericiler Sitesi Başkanı Murat Köklü, “Piyasada bir sakinlik var ve bu normal. Şu anda yüksek fiyatlı, balon fiyatlar biraz bitti. Piyasanın daha da oturmasını bekliyoruz. Bu süreç devam eder mi bunu önümüzdeki dönem gösterir. Çünkü faizler çok yükseliyor. Piyasadaki al satçılar, arabayı alıp bekletenler şu anda onlardan biraz piyasa arındı gibi. Beklemedeyiz sakinlik var” ifadelerini kullandı.

Bankaların kredileri kapatmasının da piyasayı yavaşlatan nedenlerden biri olduğu söyleyen galerici esnafı Erdoğan Kar ise, “Araçların fiyatlarında bir düşüş oldu. Lakin şu anda piyasa oturdu. İşler de bundan bir buçuk ay öncesine göre sakin. Tekrardan şu anda kredi ve faiz oranları, bankaların kredileri kapatma durumları oldu. Piyasa yavaşladı tabi. Herkes 100 bin liraya aldığı arabayı, 80 bine veremez yani. Durgunluk da var yani sineye çekeceğiz” ifadelerine yer verdi. – KAHRAMANMARAŞ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.