ŞİİRİN DERİNLİKLERİNDE TİYATRO SAHNESİNE , SANAT DOLU BİR YOLCULUK MUSTAFA SÖĞÜT İLE SÖYLEŞİ
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • ŞİİRİN DERİNLİKLERİNDE TİYATRO SAHNESİNE , SANAT DOLU BİR YOLCULUK MUSTAFA SÖĞÜT İLE SÖYLEŞİ

ŞİİRİN DERİNLİKLERİNDE TİYATRO SAHNESİNE , SANAT DOLU BİR YOLCULUK MUSTAFA SÖĞÜT İLE SÖYLEŞİ

ABONE OL
Aralık 14, 2023 14:32
ŞİİRİN DERİNLİKLERİNDE TİYATRO SAHNESİNE , SANAT DOLU BİR YOLCULUK MUSTAFA SÖĞÜT İLE SÖYLEŞİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanatın farklı disiplinlerinde kendini ifade eden ve Türkiye’nin yetenekli sanatçılarından biri olan Mustafa Söğüt, son zamanlarda birçok başarıya imza atmış bir isimdir. Kendisiyle gerçekleştirilen bir söyleşi, Söğüt’ün sanat kariyerini, deneyimlerini ve hedeflerini aydınlatan bir pencere sunmaktadır.

Mustafa Söğüt, 1988 yılında İzmit’te doğmuş ve ilkokuldan liseye kadar olan eğitimini Derince, Kocaeli’de tamamlamıştır. Babasının görevi sebebiyle ortaokul eğitimini Almanya’da tamamlayan Söğüt, üniversite eğitimini ise Açık Öğretim sosyal bilimler bölümünden alarak mezun olmuştur.

Sanat yolculuğuna lise yıllarında başlayan Söğüt, özellikle şiir alanında kendini geliştirmiştir. 2010 yılında askerlik görevini tamamlamasının ardından bağımsız yazarlar ve şair derneğine üye olmuş, 2014 yılında evlilik süreci yaşamış ve üç senelik bir birlikteliğin ardından çocuklarıyla birlikte Kocaeli’de yaşamaya başlamıştır.

Söğüt’ün sanat kariyeri, yerel bir radyo kanalında program yapması ve burada şiir yorumculuğuna olan ilgisinin artmasıyla yeni bir ivme kazanmıştır. Bu süreçte çocuk programları ve çocuk tiyatroları ile başladığı yolda, kendi şiirlerini yorumlamaya yönelerek YouTube kanalında da paylaşımlar yapmıştır.

Aynı zamanda tiyatro oyunculuğuyla da ilgilenen Söğüt, 2007’de Kocaeli bölge tiyatrosunda eğitim almaya başlamış ve şu anda kendi kurduğu “Doğa Aşlama Tiyatro Grubu” ile projeler üzerinde çalışmaktadır. Kendi şiir kitabını çıkaran ve birçok başarılı projeye imza atan Söğüt, gelecekte hikaye kitapları yazmayı ve tiyatro oyunculuğunda daha da ilerlemeyi hedeflemektedir.

Bu söyleşi, Mustafa Söğüt’ün sanat yolculuğunu ve gelecek hedeflerini aydınlatan bir pencere sunarken, genç sanatseverlere de yazma konusunda cesaret ve sürekli gelişim adına ilham vermektedir. Söğüt, sanatın derinliklerindeki yolculuğunu sürdürerek Türk sanatına önemli katkılar sunmaya devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.