ŞİRKETLERİN DIJİTAL DÖNÜŞÜM VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOLCULUĞU: OSMAN GÖKBEŞİŞ’İN PERSPEKTİFİ
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • ŞİRKETLERİN DIJİTAL DÖNÜŞÜM VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOLCULUĞU: OSMAN GÖKBEŞİŞ’İN PERSPEKTİFİ

ŞİRKETLERİN DIJİTAL DÖNÜŞÜM VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOLCULUĞU: OSMAN GÖKBEŞİŞ’İN PERSPEKTİFİ

ABONE OL
Şubat 8, 2024 08:59
ŞİRKETLERİN DIJİTAL DÖNÜŞÜM VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOLCULUĞU: OSMAN GÖKBEŞİŞ’İN PERSPEKTİFİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Endüstri mühendisi Osman Gökbeşiş’in deneyimleri ve görüşleri, şirketlerin dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularındaki önemli sorulara ışık tutuyor. Gökbeşiş, kariyerine otomotiv yan sanayinde başlamış, gıda sektöründe çalışmış ve Türkiye’nin büyük traktör fabrikalarında görev almış, son olarak da enerji projelerinde yönetici olarak çalışmıştır. Bu çeşitli sektörlere ve projelere dahil olmuş deneyimi, şirketlerin değişim ve dönüşüm süreçlerinde nasıl başarılı olabileceği konusunda kıymetli bir bakış açısı sunmaktadır.

Konuşmada vurgulanan önemli noktalardan biri, şirketlerin kültürünü değiştirmeleri gerekliliğidir. Peter Drucker’ın ifadesiyle, “Kültür stratejiyi kahvaltı niyetine yer” ve bu değişim sürecinde kültürün etkisi büyük bir öneme sahiptir. Müşteri profillerinin değişimi, taleplerin hızı ve teknolojinin gelişimi gibi faktörler, şirketlerin adaptasyon yeteneğini sınayan unsurlardır.

Dijital dönüşüm, günümüzde iş dünyasında sıklıkla konuşulan bir konudur. Ancak, Türkiye’deki şirketlerin yalnızca %36’sının dijital dönüşümde önemli adımlar atmış olduğu belirtilmektedir. Şirketlerin çoğunluğu henüz dijital dönüşümün başlangıç aşamalarında bulunmaktadır ve bu alandaki potansiyeli tam anlamıyla değerlendirememektedir.

Son olarak, şirketlerin sürdürülebilirlik konusundaki başarıları da ele alınmıştır. Finansal yapı, müşteri odaklılık, süreç geliştirmeleri ve uyumlu ekiplerin sürdürülebilirlik için kritik unsurlar olduğuna vurgu yapılmıştır. Sürdürülebilirliğin sağlanması için şirketlerin, değişimi benimsemeleri ve uyum sağlamaları gerektiği belirtilerek, bu alanda başarılı olmak için gerekli stratejilerin önemi vurgulanmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.