TUĞBA ÇAKIL: İŞ HAYATINDA KENDİNİ BULMAK İÇİN KARİYER TAVSİYELERİ
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • TUĞBA ÇAKIL: İŞ HAYATINDA KENDİNİ BULMAK İÇİN KARİYER TAVSİYELERİ

TUĞBA ÇAKIL: İŞ HAYATINDA KENDİNİ BULMAK İÇİN KARİYER TAVSİYELERİ

ABONE OL
Şubat 28, 2024 13:31
TUĞBA ÇAKIL: İŞ HAYATINDA KENDİNİ BULMAK İÇİN KARİYER TAVSİYELERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş dünyasında başarılı bir kariyer yapmak isteyenler için deneyimlerini paylaşan Tuğba Çakıl, iş hayatında kendini bulma ve doğru kariyer seçimleri konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Action Capital’ın kurucu ortağı ve aynı zamanda insan kaynakları danışmanı olan Çakıl, eğitim hayatının başlangıcından kendi işini kurmaya kadar olan sürecini anlattı.

Ankara’da başlayan eğitim hayatını İstanbul’da tamamlayan Çakıl, üniversite yıllarında iş hayatına ilgi duyduğunu ve fırsat buldukça çalıştığını belirtti. Muhasebe departmanında işe başladıktan sonra insan kaynakları alanına geçiş yapan Çakıl, kendi işini kurma kararı alarak şu anda öğrencilere ve yeni mezunlara kariyer danışmanlığı yapıyor.

Çakıl, gençlerin kendilerini tanıyarak doğru departman ve pozisyonları seçmelerinin önemine vurgu yaparak, “Kendinize uygun bir departman seçmek iş hayatında başarı ve mutluluğu beraberinde getirecektir” dedi.

Çakıl’ın deneyimlerinden çıkardığı önemli bir nokta da öğrencilerin ve yeni mezunların iş hayatına atılmadan önce kendilerini tanımaları ve isteklerini belirlemeleri gerektiği yönünde. Bu doğrultuda, kendi kişilik ve karakterlerine uygun departmanları seçmelerinin kariyerlerine olumlu yönde etki edeceğini belirtti.

Tuğba Çakıl’ın paylaştığı deneyimler, gençlerin ve kariyerlerinde yeni adımlar atmaya hazırlananların yol gösterici olabilecek nitelikte. Başarıya ulaşmak isteyenler için doğru yönlendirmeler ve kariyer planlaması yapmak, iş hayatında önemli bir adım olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.