TÜRK GİRİŞİMCİ AHMET MURAT KADIOĞLU, KANADA’DA EDİNDİĞİ DENEYİMLERİ TÜRKİYE’YE TAŞIYOR
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • TÜRK GİRİŞİMCİ AHMET MURAT KADIOĞLU, KANADA’DA EDİNDİĞİ DENEYİMLERİ TÜRKİYE’YE TAŞIYOR

TÜRK GİRİŞİMCİ AHMET MURAT KADIOĞLU, KANADA’DA EDİNDİĞİ DENEYİMLERİ TÜRKİYE’YE TAŞIYOR

ABONE OL
Aralık 14, 2023 15:21
TÜRK GİRİŞİMCİ AHMET MURAT KADIOĞLU, KANADA’DA EDİNDİĞİ DENEYİMLERİ TÜRKİYE’YE TAŞIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yıllarda küresel ekonomide giderek etkisini artıran girişimcilik ve inovasyon hareketi, birçok girişimcinin yurt dışında edindiği deneyimleri kendi ülkelerine taşıma çabalarını ortaya koyuyor. Bu bağlamda, Berkley Street Capital’ın kurucu ortağı Ahmet Murat Kadıoğlu, Kanada’da geçirdiği başarılı girişimcilik serüvenini Türkiye’ye taşıyarak yerel start-upları destekleme misyonunu sürdürüyor.

Girişimcinin Kökenleri ve Başarı Hikayesi:

Ahmet Murat Kadıoğlu, Türkiye’de bir üniversiteden mezun olduktan sonra Amerika’ya giderek yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamış bir isimdir. İlk adımlarını ticari emlak sektöründe atan Kadıoğlu, düşük faiz ve mülk fiyatları dönemlerinde bu sektöre adım atarak önemli kazançlar elde etmiştir. Daha sonra ise finansman bulma ve start-upları destekleme vizyonuyla yola çıkmıştır.

Türkiye’ye Dönüş ve Girişimcilikteki Rolü:

Kadıoğlu, yurtdışındaki deneyimlerini Türkiye’nin potansiyelini keşfetmek ve genç yeteneklere destek olmak amacıyla kullanmaya karar verdi. Türkiye’deki start-upların finansal zorluklarını göz önünde bulundurarak, özellikle Kuzey Amerika’dan yatırım çekme konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Berkley Street Capital’ın Türkiye’deki Faaliyetleri:

2003 yılında Kanada merkezli olarak kurulan Berkley Street Capital, Türkiye’de başta olmak üzere Orta Doğu ve Avrupa’da çeşitli ortaklıklara sahiptir. Kadıoğlu, şirketin bu bölgelerdeki operasyonlarını yöneterek Türk start-uplarına mentorluk ve finansal destek sağlıyor.

Türk Start-uplarına Yol Gösterme Vizyonu:

Ahmet Murat Kadıoğlu’nun en büyük hedeflerinden biri, Türk gençlerine girişimcilik fırsatlarını tanıtmak ve teknoloji alanında yetenekli bireylerin potansiyelini ortaya çıkarmak. Yurtdışında gördüğü başarılı projeleri Türkiye’ye taşıyarak, ülkedeki start-up ekosistemini uluslararası arenada daha rekabetçi hale getirmeyi amaçlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.