Ukrayna Savunma Bakanı Misyondan Alındı

Ukrayna Savunma Bakanı Misyondan Alındı

ABONE OL
Eylül 4, 2023 03:00
Ukrayna Savunma Bakanı Misyondan Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

– Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov görevden alındı

Reznikov’un yerine Rustem Umerov getirilecek

KİEV – Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov’un görevden alındığını, Reznikov’un yerine Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Rustem Umerov’un getirileceğini açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov’un görevden alındığını duyurdu. Zelenskiy, “Bu hafta parlamentonun personel kararı alması istenecek. Ukrayna Savunma Bakanını değiştirmeye karar verdim. Oleksiy Reznikov, 550 günden fazla süren büyük çaplı bir savaş yaşadı. Bakanlığın hem orduyla hem de bir bütün olarak toplumla yeni yaklaşımlara ve diğer etkileşim biçimlerine ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Savunma Bakanlığını artık Rustem Umerov yapacak. Umerov’un ek bir tanıtıma ihtiyacı yok. Parlamentonun bu adaylığı desteklemesini bekliyorum” dedi.

Eski milletvekili Rustem Umerov (41), Eylül 2022’den bu yana Ukrayna Devlet Varlık Fonu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Umerov’un, Karadeniz Tahıl Girişimi başta olmak üzere Ukrayna için savaş anlaşmalarında önemli bir role sahip olduğu belirtiliyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.