ÜMİT GÜL’ÜN TURİZMDEKİ BAŞARI HİKAYESİ: SEKTÖRE YÖN VEREN İSİMDEN DEĞERLİ TECRÜBELERİ
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • ÜMİT GÜL’ÜN TURİZMDEKİ BAŞARI HİKAYESİ: SEKTÖRE YÖN VEREN İSİMDEN DEĞERLİ TECRÜBELERİ

ÜMİT GÜL’ÜN TURİZMDEKİ BAŞARI HİKAYESİ: SEKTÖRE YÖN VEREN İSİMDEN DEĞERLİ TECRÜBELERİ

ABONE OL
Aralık 14, 2023 15:47
ÜMİT GÜL’ÜN TURİZMDEKİ BAŞARI HİKAYESİ: SEKTÖRE YÖN VEREN İSİMDEN DEĞERLİ TECRÜBELERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüzde turizm sektöründeki başarı öyküleriyle dikkat çeken bir isim daha sahneye çıkıyor. Turizm işletmecisi ve franchise danışmanı Ümit Gül, kariyeri ve sektöre dair tecrübelerini anlattığı bir videoda izleyicilerle buluştu.

Ümit Gül’ün doğduğu ve büyüdüğü Fatih bölgesinde ailesinin turizm işletmeciliğiyle iç içe geçen bir geçmişi bulunuyor. Videoda anlattığına göre, 1980’ler ve 90’lar, Türkiye’nin turizmde büyük adımlar attığı dönemlerdi. Turgut Özal’ın teşvikleriyle sektörde canlılık kazanan ülkede, Gül ailesi tarafından işletilen dört zincir restoranla bu büyümeden nasibini almış.

Ancak, sektördeki değişiklikler ve kentsel dönüşüm nedeniyle bazı mekanlarının kapanmasıyla birlikte Ümit Gül, işini geliştirmek ve yeni ufuklara açılmak adına Florya’ya taşınmış. Burada, Florya Deniz Kulübü ve daha sonra farklı restoranlarda idarecilik yaparak kariyerine devam etmiş.

Ulusal sınırları aşan bir bakış açısıyla, Gül’ün Suudi Arabistan’da franchise açma deneyimi ve oradaki başarılı projeleri, Türk mutfağının uluslararası alanda kabul gördüğünü gösteriyor. İran ve Dubai gibi farklı coğrafyalarda da başarılı açılışlara imza atan Gül, Türk mutfağını ve markalarını yurtdışında temsil etmenin önemine vurgu yapıyor.

Videoda paylaştığı görüşlerinde, turizm sektöründe başarının özveri, maceracılık, hayalperestlik, sürekli yenilik ve eğitim gerektirdiğini belirten Gül, gelecek nesillere sektöre adım atacaklara çeşitli tavsiyelerde bulunuyor. Ayrıca, yatırımcılara ve mekan açmayı düşünenlere, doğru konum seçiminden personel yönetimine kadar bir dizi önemli noktada bilgiler sunuyor.

Ümit Gül’ün sektördeki deneyimleri ve paylaştığı bilgiler, Türk turizm sektörüne katkı sağlayabilecek, genç girişimciler ve işletme sahipleri için değerli bir kaynak olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.