YAZILIM UZMANININ KARİYERİ VE GELECEK BEKLENTİLERİ ÜZERİNE DOĞUŞ BÜKE İLE SÖYLEŞİ
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • YAZILIM UZMANININ KARİYERİ VE GELECEK BEKLENTİLERİ ÜZERİNE DOĞUŞ BÜKE İLE SÖYLEŞİ

YAZILIM UZMANININ KARİYERİ VE GELECEK BEKLENTİLERİ ÜZERİNE DOĞUŞ BÜKE İLE SÖYLEŞİ

ABONE OL
Şubat 28, 2024 11:58
YAZILIM UZMANININ KARİYERİ VE GELECEK BEKLENTİLERİ ÜZERİNE DOĞUŞ BÜKE İLE SÖYLEŞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazılım endüstrisinin önemli isimlerinden biri olan Doğuş Büke, kariyeri ve sektördeki gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Büke, Unity Tekstil’in işiyle perspektif programında yapılan söyleşide kariyer yolculuğunu ve sektördeki değişimleri detaylı bir şekilde anlattı.

Koç Üniversitesi Bilgisayar Bölümü mezunu olan Büke, okul yıllarında başladığı yazılım serüvenini çeşitli firmalarda geçirdiği deneyimlerle pekiştirdi. Avea, Yapı Kredi ve Türk Ekonomi Bankası gibi büyük kuruluşlarda görev aldıktan sonra startuplara yönelen Büke, şu an farklı firmalara hizmet vermektedir.

Sektöre adım atmak isteyen gençler için önemli tavsiyelerde bulunan Büke, sabır, çalışkanlık ve yeniliğe açıklık gibi niteliklerin önemine vurgu yaparak sektörün dinamik yapısına dikkat çekti. Kurumsal firmalar ile startuplar arasındaki farkları da açıklayan Büke, her iki seçeneğin de avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi verdi.

Yazılım sektöründe çalışmayı düşünenlerin kendi ilgi alanlarına ve isteklerine uygun firmaları tercih etmeleri gerektiğini belirten Büke, aynı zamanda yurt dışında çalışmak isteyenler için İngilizce dilinin önemine değindi.

Gelecek hakkında ise, yapay zekanın sektöre getirdiği yeni olanakları vurgulayan Büke, geleceğin daha çok yapay zeka ve operasyon odaklı olacağını öngördü. Bu doğrultuda, yazılım uzmanlarının kendilerini sürekli güncellemeleri ve teknolojiyi takip etmeleri gerektiğini ifade etti.

Doğuş Büke’nin değerli görüşleri, yazılım sektöründe kariyer yapmayı düşünenler ve sektördeki profesyoneller için önemli bir rehber niteliği taşıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.