DOLAR

32,3765

-0.38%
EURO

34,8001

-0.22%
ALTIN(gr)

2.419,14

-0,13%
BİST 100

%
Akkuyu sonrasında nükleer santrale devam

Akkuyu sonrasında nükleer santrale devam

ABONE OL
Kasım 15, 2021 03:12
Akkuyu sonrasında nükleer santrale devam
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara – Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Hizmet Binası ve Yapımı Tamamlanan Enerji Santralleri Açılış Töreni’ne katılan Erdoğan, şunları söyledi:

Türkiye’nin çatıda yapılan en büyük güneş enerjisi projesini, çöp gaz elektrik üretim tesisini, Avrupa’nın en büyük birleşik yenilenebilir elektrik üretim santralini resmen hizmete alıyoruz. Elektrik enerjisi tüketimimiz sadece bu yıl yüzde 8 artmıştır. Çalışmalar elektrik enerjisi talebimizin yılda ortalama yüzde 3.5 artacağını gösteriyor.

Akkuyu Nükleer Santrali’nin ilk ünitesini 2023 yılında devreye almayı planlıyoruz. Böylece Türkiye’yi dünyada nükleer enerjiyi işleyen ve kullanabilen sınırlı sayıdaki ülkeler arasına dahil etmiş olacağız. Akkuyu’nun hizmete girmesiyle hem ülkemizin bu eksikliğini giderecek hem de iklim değişikliğiyle mücadelemize önemli bir katkı sağlamış olacağız.

Son 19 yılda kendi akarsu, rüzgar, güneş, jeotermal kaynaklarımızdan elde ettiğimiz enerjinin payı yüzde 290 arttı. Bugün yenilenebilir kurulu enerji gücümüz 52 bin 140 megavat değeriyle toplam kurulu gücümüzün yüzde 53’lük kısmını oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl ürettiğimiz elektrik enerjisinin yüzde 57.4’ünü yerli, yüzde 42.5’unu yenilenebilir kaynaklardan elde ettik.

O dönemki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile selefi Fatih Dönmez’in kurduğu filo ile tarihimizin en büyük doğal gaz keşfini yaptık. Sahip olduğumuz filo ile 14 derin sondaj kuyusu yaptık. Sismik araştırmalarımızı 6-7 katına çıkardık. Türkiye artık enerjide başka bir lige yükselmiştir.

Elektrik faturasına 3 milyar TL destek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, “Önümüzdeki dönem faturalardaki TRT ve enerji fonu payını da kaldırarak vatandaşlarımıza yaklaşık 3 milyar liralık bir destek daha vermiş olacağız” dedi. Konuşmaların ardından Erdoğan Adıyaman, Bingöl ve Balıkesir’deki enerji tesislerinin açılışına canlı bağlantı ile katıldı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.