Artvin’de Sarıgöl Vadisi Muhtarları Boğa Güreşleri Şenliği Başladı
  • ALSANA HABER
  • Spor
  • Artvin’de Sarıgöl Vadisi Muhtarları Boğa Güreşleri Şenliği Başladı

Artvin’de Sarıgöl Vadisi Muhtarları Boğa Güreşleri Şenliği Başladı

ABONE OL
Eylül 9, 2023 22:36
Artvin’de Sarıgöl Vadisi Muhtarları Boğa Güreşleri Şenliği Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Artvin’in Yusufeli ilçesinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Sarıgöl Vadisi Muhtarları Boğa Güreşleri Festivali” başladı.

İlçede Sarıgöl Vadisi’nde bulunan 10 köy muhtarlığınca Dutluk mevkisinde yapılan güreşlerin ilk gününde, “deste”, “ayak” ve “küçük orta” kategorilerinde 36 boğa arenaya çıktı.

Ağırlıkları 380- 420 kilogram arasında olan boğaların güreştiği “deste” kategorisinde Bigihan Demirkıran’a ait “Bozo”, 421-470 kilogram ağırlığındaki boğaların güreştiği “ayak” kategorisinde Yaşar Dursunoğlu’na ait “Seri, 471-530 kilogramdaki boğaların güreştiği “küçük orta” kategorisinde de İlker Gündüz’e ait “Yiğido” isimli boğalar birinci oldu.

Boğa sahipleri ve destekçilerinin boğalarının şampiyon olmasının ardından arenaya inerek tulum eşliğinde horon oynayarak şampiyonluklarını kutladı.

180 bin lira para ödülünün dağıtılacağı festival, yarın “orta boy”, “büyük orta”, “başaltı” ve “baş” kategorisindeki güreşlerin ardından sona erecek.

Organizasyon komitesinde yer alan Selim Sılacı, AA muhabirine, 2 gün sürecek boğa güreşlerinin Sarıgöl Vadisi’nde bulunan muhtarlıklar tarafından düzenlendiğini söyledi.

Sılacı, boğa güreşlerinin bölgenin en kadim geleneklerinden olduğunu vurgulayarak, “Bu geleneği yaşatmak gerekiyor. Bu festivallerin ekonomik bir yönü de var. Bahar ayında başlayan güreşler il genelinde farklı yerlerde son bahara kadar devam ediyor. Bu da ilde ekonomik bir hareketlilik sağlıyor. Boğa sahipleri de bu festivallerde boğalarını güreştirerek boğalarının durumunu görmüş oluyor.” dedi.

Etkinliği izleyen Ahmet Keleş ise bu festivallerin kültürel bir etkinlik olarak insanlara eğlence teşkil ettiğini, insanların bu vesileyle birbirleriyle daha çok kaynaştığını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.