AVUKAT HACER BÜYÜKAK: HUKUKTA FELSEFİ BAKIŞ AÇISI GEREKLİ Mİ?
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • AVUKAT HACER BÜYÜKAK: HUKUKTA FELSEFİ BAKIŞ AÇISI GEREKLİ Mİ?

AVUKAT HACER BÜYÜKAK: HUKUKTA FELSEFİ BAKIŞ AÇISI GEREKLİ Mİ?

ABONE OL
Şubat 7, 2024 15:32
AVUKAT HACER BÜYÜKAK: HUKUKTA FELSEFİ BAKIŞ AÇISI GEREKLİ Mİ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hacer Büyükak, 1981 yılında Kütahya’da doğan ve 2005 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan başarılı bir avukattır. 2006 yılından bu yana serbest avukatlık yapmakta olup, mesleğini 16 yıldır severek sürdürmektedir.

Röportajda Hacer Büyükak, avukatlık mesleğinin sadece hukuk fakültesi mezuniyetiyle sınırlı olmadığını vurgulayarak, iletişim, disiplin, çalışkanlık ve mücadeleci olma gibi özelliklerin önemine değinmiştir. Mesleğin kişinin karakterini değiştirip değiştirmediği veya karakterine uygun olup olmadığı konusundaki bir soruya, mesleğin çok yönlü olduğunu ve bu özelliklere ihtiyaç duyduğunu ifade etmiştir.

Ayrıca Hacer Büyükak, hukuk fakültelerinde öğrencilere sosyoloji ve psikoloji derslerinin zorunlu olması gerektiğini savunmuştur. Bu derslerin, avukatların insanları daha iyi anlamalarını ve toplumu analiz etmelerini sağlayarak mesleklerine katkı sağlayabileceğini belirtmiştir.

Röportajda bir izleyici tarafından yöneltilen ilginç bir soru üzerine, Hacer Büyükak, inanmadığı bir davayı almayacağını ve önce kendisinin inanması gerektiğini ifade etmiştir. Ancak yaşamın karmaşıklığına dikkat çekerek, bazen özel durumlar söz konusu olduğunda bu prensibin esnetilebileceğini dile getirmiştir.

Son olarak, pandemi sürecinin yaşamı ve iş dünyasını nasıl etkilediğine değinen Hacer Büyükak, teknolojiyi iyi takip eden ve uygulayan genç meslektaşların her alanda başarılı olabileceğini söylemiştir. Bu bağlamda, hukuk alanında gelecekte maddi kazanç getirecek davalara odaklanmanın, teknolojiyle uyumlu bir şekilde çalışmanın önemli olduğunu vurgulamıştır.

Hacer Büyükak’ın verdiği bu bilgiler, genç avukat adaylarına ve hukuk öğrencilerine meslekleriyle ilgili önemli perspektifler sunmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.