DOLAR

32,3493

-0.04%
EURO

34,8860

0.26%
ALTIN(gr)

2.385,92

-0,44%
BİST 100

%
Çin, Araba Satışlarını Artırmayı Hedefliyor

Çin, Araba Satışlarını Artırmayı Hedefliyor

ABONE OL
Eylül 2, 2023 21:24
Çin, Araba Satışlarını Artırmayı Hedefliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BEİJİNG, 2 Eylül (Xinhua) — Çin, bu yılki yıllık otomobil satışlarını 2022’ye kıyasla yüzde 3 artışla yaklaşık 27 milyon araca çıkarmayı hedefliyor.

Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı ve diğer altı hükümet departmanı tarafından Cumartesi günü ortaklaşa yayımlanan çalışma planında, yeni enerjili araçlar (NEV) için ülkenin yıllık yaklaşık 9 milyon adet satış veya yıllık yüzde 30 artış hedeflediği belirtildi.

Planda, büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için yeni enerjili araç tüketimini arttırırken benzinli araç tüketimini dengelemek, otomobil ihracatını arttırmak, ikinci el otomobil satışlarını teşvik etmek, ürün kalitesini güçlendirmek, sanayi ve tedarik zincirlerini istikrarlı tutmak ve altyapıları iyileştirmek gibi önlemler yer aldı.

Planda yeni enerjili araç tüketimine yönelik mevcut tüm destekleyici politikalar iyi şekilde uygulanırken benzinli araç alımlarına daha fazla kısıtlama getirilmemesi gerektiği belirtildi. Plana göre pilot bölgelerde toplu taşıma araçlarının tam elektrikli hale getirilmesinin test edilmesi için çalışmalara başlanacak.

Otomobil şirketleri uluslararası pazar için ürün geliştirmeye, üretmeye ve Kuşak ve Yol işbirliği içerisindeki ülkeler ile gelişmekte olan ekonomilerdeki pazarları keşfetme çabalarını artırmaya teşvik ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.