DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Dünya Devi Teknoloji Şirketleri Türkiye’ye Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
  • ALSANA HABER
  • EKONOMİ
  • Dünya Devi Teknoloji Şirketleri Türkiye’ye Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

Dünya Devi Teknoloji Şirketleri Türkiye’ye Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

ABONE OL
Eylül 12, 2023 00:36
Dünya Devi Teknoloji Şirketleri Türkiye’ye Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya devi teknoloji şirketleri Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Bu konuda çalışmalarını hızlandıran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve ekibi ise soluğu Güney Kore’de aldı. Hyundai, LG Electronics ve diğer markaların Türkiye’ye yapabilecekleri yatırım fırsatları ele alındı.

Türkiye’den Güney Koreli şirketlere teknoloji yatırımı çağrısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’ye teknoloji yatırımı çekmek amacıyla Güney Kore’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, önde gelen bazı Güney Kore teknoloji şirketleriyle müzakerelerde bulundu.

Güney Kore’deki toplantıda Hyundai ve LG Electronics’in Türkiye’ye yapabileceği yatırımlar ele alındı. Ayrıca Türkiye’nin yeni ve yenilikçi teknoloji yatırımları için doğru adres olduğuna dikkat çekildi.

Hayaller gerçek oluyor: Teknofest projeleri girişime dönüşüyor!

Konuyla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından paylaşılan açıklamada, “Güney Kore’de Hyundai, LG Electronics ve Samsung yöneticileriyle Türkiye’ye yatırım fırsatları üzerine toplantılar yaptık. Güçlü sanayi altyapısı, ihracat potansiyeli ve nitelikli insan kaynağı ile Türkiye, yeni ve yenilikçi teknoloji yatırımları için doğru adres.

Siyasi ve ekonomik istikrar, küresel markaların Türkiye’ye yatırım ilgisini artırıyor. Yüksek teknoloji üretim ve ihracatımızı artırmak adına uluslararası yatırımları ülkemize daha güçlü şekilde çekmeyi amaçlıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Güney Kore’de Hyundai, LG Electronics ve Samsung yöneticileriyle Türkiye’ye yatırım fırsatları üzerine toplantılar yaptık.

Güçlü sanayi altyapısı, ihracat potansiyeli ve nitelikli insan kaynağı ile Türkiye, yeni ve yenilikçi teknoloji yatırımları için doğru adres. ????

Siyasi ve… pic.twitter.com/51YS9PXNIB

— Mehmet Fatih KACIR (@mfatihkacir) September 11, 2023

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.