Fatih Arda İpcioğlu 3. Avrupa Oyunları’nda 9. oldu

Fatih Arda İpcioğlu 3. Avrupa Oyunları’nda 9. oldu

ABONE OL
Temmuz 2, 2023 01:36
Fatih Arda İpcioğlu 3. Avrupa Oyunları’nda 9. oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polonya’da devam eden 3. Avrupa Oyunları’nda kayakla atlama branşında büyük tepede finale kalan Fatih Arda İpcioğlu, 9. oldu.

Zakopane şehrindeki Yüksek Atlama Kuleleri’nde gerçekleştirilen organizasyonda, Türkiye’yi milli sporcular Fatih Arda İpcioğlu, Muhammed Ali Bedir ve Muhammed İrfan Çintimar temsil etti.

Milli sporculardan Fatih Arda İpcioğlu, 54 sporcu arasında 127 puanla 14. olarak finale kaldı. Muhammed Ali Bedir 120 puanla 32’nci, Muhammed İrfan Çintimar ise 110 puanla 48. oldu ve ilk 30’a giremeyerek final etabında yarışamadı.

Finalde Fatih Arda, toplamda 254.2 puanla 9. sırada yarışmayı tamamladı. Milli sporcu, normal tepede de final atlayarak 11. olmuştu.

Büyük tepede altın madalyayı Polonyalı Dawid Kubacki elde ederken, gümüş madalyayı da Avusturyalı Jan Hoerl aldı. Bronz madalyayı ise Almanya’dan Philipp Raimund kazandı.

Türkiye günü 5 madalyayla tamamladı

Türkiye, organizasyonun 11. gününde de madalya almayı başardı.

Boks branşında kadınlarda Busenaz Sürmeneli altın, erkeklerde Samet Gümüş ise gümüş madalya elde etti. Kick boksta da kadınlarda Funda Güleç, erkeklerde ise Cevat Kır ve Recep Men, bronz madalya aldı.

Türkiye, organizasyonda 7 altın, 8 gümüş ve 20 bronz olmak üzere 35 madalyaya ulaştı. Boks ve kick boksta yarın birer final mücadelesine çıkacak Türkiye, Avrupa Oyunları’nı 37 madalyayla tamamlamayı garantiledi.

Kapanış töreniyle yarın sona erecek organizasyonun son gününde, boksta Buse Naz Çakıroğlu, kick boksta ise Emine Arslan finalde mücadele edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.