Fatih Terim dünya kupası şampiyonunu ve gol kralını bildi mi?
  • ALSANA HABER
  • Spor
  • Fatih Terim dünya kupası şampiyonunu ve gol kralını bildi mi?

Fatih Terim dünya kupası şampiyonunu ve gol kralını bildi mi?

ABONE OL
Aralık 21, 2022 08:24
Fatih Terim dünya kupası şampiyonunu ve gol kralını bildi mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray’dan ayrıldıktan sonra başka takım çalıştırmayan teknik direktör Fatih Terim, Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nı yerinde takip etti. Dünyaca ünlü spor sayfası 433’ün konuğu olan deneyimli hoca, kupayı kazanacak takımı ve gol kralını da doğru tahmin edip etmediği futbol severler tarafından çok merak edilen konuların başında geliyor. Peki, Fatih Terim dünya kupası şampiyonunu ve gol kralını bildi mi? Fatih terim kimdir? Detaylar haberimizde…

FATİH TERİM DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONU VE GOL KRALINI BİLDİ Mİ?

Terim katıldığı programda “Dünya Kupası’nı kim kazanır?” sorusuna “Messi ve Arjantin” cevabını veriyor. Deneyimli hocanın ayrıca Dünya Kupası’nda gol kralı olacak ismi de doğru tahmin ettiği ve programda Kylian Mbappe cevabını verdiği görüldü. Fatih Terim’in tahminlerinin doğru çıkması sosyal medyada çok konuşulurken, futbolseverleri oldukça şaşırttı.

FATİH TERİM KİMDİR?

Futbolculuğu döneminde Ceyhanspor, Adana Demirspor ve Galatasaray’da oynadı. 11 yıl formasını giydiği Galatasaray ‘da futbolcu olarak 1974-1975 ve 1978-1979 sezonlarında Başbakanlık Kupası’nı, 1975-1976, 1981-1982 ve 1984-1985 sezonlarındaTürkiye Kupası’nı, 1982-1983 sezonunda ise Türkiye Süper Kupası’nı kazanmıştır. Fatih Terim 1985 yılında Galatasaray’da futbolu bırakmıştır. Teknik direktörlüğe MKE Ankaragücü’nde başladı. Daha sonra Göztepe’yi çalıştıran Fatih Terim, bir süre sonra eş zamanlı olarak Türkiye U-21’i de çalıştırmaya başladı. Daha sonra Göztepe’den istifa etti. Türkiye’yi ve Galatasaray’ı bir kez çalıştırdıktan sonra İtalya’ya giden Terim, Fiorentina ve Milan’ı çalıştırdı. Yaklaşık olarak 1 yıl süren İtalya macerasının ardından Türkiye’ye döndü. İtalyan taraftarlarca “Grande Terim” olarak anılır. Sırasıyla 2 kez daha Galatasaray ve Türkiye’yi çalıştıran Fatih Terim, 21 Aralık 2017’de Galatasaray’daki 4. dönemine başladı. 10 Ocak 2022 tarihinde Galatasaray’daki 4. dönemi sona erdi. Teknik direktör olarak Galatasaray ile 8 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 5 Türkiye Süper Kupası ve 1 UEFA Kupası şampiyonluğu kazandı. Oyuncu olarak ise 3 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası kazandı. Ayrıca İtalya devleti tarafından verilen “Commendatore” nişanına sahiptir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.