Galatasaray’da üç problem! Puan kaybına sebep oldu

Galatasaray’da üç problem! Puan kaybına sebep oldu

ABONE OL
Kasım 10, 2021 04:48
Galatasaray’da üç problem! Puan kaybına sebep oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NEVZAT DİNDAR

Galatasaray bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig’de çok farklı performanslar sergiliyor.
UEFA Avrupa Ligi’nde grubunda lider olmasına karşın Süper Lig’de 12. hafta sonunda tam 15 puan kaybeden Cim-Bom’un yaşadığı bu durumun nedenleri tartışılıyor. Sarı-kırmızılılar bunun en önemli sebebi olarak ligdeki rakiplerin oyun anlayışını gösteriyor. Buna göre Türkiye’de takımların puan stratejisi Galatasaray’ı zorluyor.
Süper Lig’de ağırlıklı olarak takımların savunmada beklemesi ve Galatasaray’ın da set oyununda zorlanmasının bu durumun ana sebebi olarak görüldüğü belirtildi. Avrupa’da ise rakiplerin daha açık oynadığı ve sarı-kırmızılıların geçiş oyunundaki etkinliğinin olumlu sonuçlarını aldığı ifade edildi.

Kadro sürekli değişiyor
Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova’nın bulunduğu Avrupa Ligi’nde istediği sonuçları almasına karşın Süper Lig’de kapanan takımlar karşısında kilidi açmakta çok zorlanan Galatasaray’da lider oyuncu eksikliği de yine olumsuz sonuçlar doğuruyor. Takımda ve özellikle ilk 11’de bu profildeki oyuncu sayısının yetersiz kalmasının büyük handikaplar yarattığı kaydedildi.
Galatasaray’da bu sezon kadro istikrarı da sağlanamadı. Ligde ve Avrupa’da sürekli olarak farklı kadrolarla maçlara çıkan Cim-Bom’da rotasyon yine işe yaramadı. Hafta içindeki Lokomotiv Moskova maçından sonra Karagümrük karşısında Ömer Bayram, Emre Kılınç, Babel gibi genelde yedek bekleyen isimlerle başlayan Teknik Direktör Fatih Terim istediği sonucu alamadı.
Galatasaray’da sezon başından bu yana yaşanan istikrarsızlığın yeni bir takım için en büyük handikaplardan biri olduğu aktarıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.