DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
İşsizlik Düşüyor Lakin Eleman Bulamama Sorunu Devam Ediyor

İşsizlik Düşüyor Lakin Eleman Bulamama Sorunu Devam Ediyor

ABONE OL
Temmuz 10, 2023 17:12
İşsizlik Düşüyor Lakin Eleman Bulamama Sorunu Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur, mayıs ayı işsizlik rakamlarındaki düşüşe ilişkin, “İşsizliğin azalması elbette sevindirici ancak reel sektörün bitmeyen bir derdi var, eleman bulamama” ifadesini kullandı.

Çamur, yaptığı yazılı açıklamada, mayısta işsizlik oranının son 9 senenin en düşük seviyesine inerek yüzde 9,5 olarak gerçekleşmesinin memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

İşsizliğin yeniden çift hanelere geçmeden istikrarlı bir şekilde gerilemesini temenni eden Çamur, “İşsizliğin azalması elbette sevindirici ancak reel sektörün bitmeyen bir derdi var, eleman bulamama. Bugün hem sanayi sektöründe hem de hizmetler sektöründe bırakın nitelikli personeli, vasıfsız eleman dahi bulmakta güçlük çekiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Çamur, iş dünyasının personel sorununu aşamadığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

“Ne yazık ki iş arayan gençlerimize iş beğendirmek mümkün değil. Diplomalı gençlerimiz işi sahada öğrenmeden en iyi koşullarda çalışmayı istiyor. Diplomasız olanlar verilen işi beğenmiyor, az iş, temiz iş, çok maaş istiyor. Bu sanayi sektöründe de böyle, hizmet sektöründe de. Halbuki özellikle üreten kesimin, kendini geliştirmiş beyaz yakalılara, nitelikli mavi yakalılara çok ihtiyacımız var. Bugün OSB’leri veya çarşı pazardaki esnafı dolaşın, çoğundan duyacağınız ilk şikayet eleman bulamamak olacaktır.”

Çamur, meslek liselerinin memleket meselesi olduğuna işaret ederek mesleki eğitim sisteminin güçlendirilmesi, iş dünyasının talep ve beklentilerinin dikkate alınarak eğitim programlarının çeşitlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.