DOLAR

32,3507

-0.05%
EURO

34,8999

0.26%
ALTIN(gr)

2.375,29

-0,88%
BİST 100

%

Lübnan ve Suudi Arabistan, ortak projeler için irtibat kanalları kuracak

ABONE OL
Haziran 14, 2023 17:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BEYRUT, 14 Haziran (Xinhua) — Lübnan geçici hükümetinin Ekonomi Bakanı Emin Selam, altyapı, petrol ve doğal gaz dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde ortak projeleri kolaylaştırmak amacıyla ülkesinin Suudi bakanlıklarla iletişim kanalları kuracağını söyledi.

Selam, Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Halid El Falih ile Salı günü Beyrut’ta gerçekleştirdiği ve iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini artırmanın yollarının ele alındığı görüşme sırasında söz konusu açıklamaları yaptı.

İki tarafın “ortak ön programlarda” işbirliği yapma konusunda mutabık kaldığını belirten Lübnanlı bakan, ülkesinin altyapı, petrol ve doğal gaz sektörlerindeki yatırım fırsatlarına ilişkin olarak bakanlığının kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Selam ayrıca Lübnan’ın Suudi tarafıyla işbirliği içinde denizcilik tesisleri, havaalanları, demiryolları, yenilenebilir enerji gibi yeni hayati önemdeki sektörlere açılmak istediğini söyledi.

El Falih ise Suudi Arabistan’ın, Lübnan’ın hızlı bir toparlanma ve refah potansiyelini barındırdığından emin olduğunu belirterek, ülkesinin Lübnan’ın ekonomik kalkınmasını desteklemeye kararlı olduğunu sözlerine ekledi.

Görüşme, Lübnan ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerde buzların eridiği bir dönemde gerçekleşti. 2021’in Ekim ayında eski Lübnan Enformasyon Bakanı George Kordahi’nin, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen’deki iç savaşa müdahil olmasını eleştirmesinin ardından, Suudi Arabistan bu ülkeden her türlü ithalatı yasaklamış ve Beyrut büyükelçisini geri çağırmıştı.

Lübnan ve Suudi Arabistan ekonomi bakanları geçtiğimiz ay iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari etkileşimi artırmak üzere bir anlaşmaya varmıştı. Anlaşma iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden kurulması yönünde olumlu bir adım olarak görülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.