DOLAR

32,5444

0.26%
EURO

35,2198

0.64%
ALTIN(gr)

2.433,61

-0,19%
BİST 100

%
Nişantaşı Eğitim Vakfı Bilime Katkı Mükafatları Sahiplerini Buldu

Nişantaşı Eğitim Vakfı Bilime Katkı Mükafatları Sahiplerini Buldu

ABONE OL
Temmuz 11, 2023 00:48
Nişantaşı Eğitim Vakfı Bilime Katkı Mükafatları Sahiplerini Buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilimsel alandaki araştırmaları ve bilim insanlığını özendirmek ve genç akademisyenleri bilimsel araştırma alanlarına yöneltmek için ilk defa 2023’te verilmeye başlayan Nişantaşı Eğitim Vakfı Bilime Katkı Ödülleri sahiplerini buldu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, NeoTech Campus’te yapılan törene aralarında 10 milyon lira bütçeli dış kaynaklı projenin de yer aldığı 3 proje, Nişantaşı Eğitim Vakfı (NEV) tarafından ödüllendirildi.

10 Temmuz 2023 Pazartesi İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Neotech Campus’te gerçekleşen ödül töreninde, Seçici Kurul tarafından değerlendirilerek ödüle layık görülen üç bilim insanına ödülleri takdim edildi.

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal ile akademik ve idari kadronun hazır bulunduğu törende projeler hakkında bilgi verilerek ulusal ve uluslararası yükseköğretim sistemi ekseninde bilimsel çalışmaların önemine değinildi.

Törende ilk olarak Türk Fizik Derneği 2023 Yılı Profesör Doktor Şevket Erk Genç Bilim İnsanı Ödülünü almaya hak kazanan Doktor Öğretim Üyesi Duygu Şen Baykal’a ödülü teslim edildi.

Çağın önemli bir sağlık sorunu Alzheimer konusunda geliştirdiği Kamu – Üniversite – Sanayi iş birliği projesi ile 10 milyon lira bütçeli dış kaynaklı projeye yürütücülük yapan Doktor Öğretim Üyesi Aynur Müdüroğlu Kırmızıbekmez, ödülünü alırken benzer projeler geliştirmeye devam edeceğini vurguladı.

Türkiye’nin de karşı karşıya kaldığı doğal afetlerden “Deprem Çalışmaları” konusunda 2017’den bu yana kabul aldığı TÜBİTAK projeleri ile başarılı çalışmalara imza atan Doktor Öğretim Üyesi Selçuk Bildik, Nişantaşı Eğitim Vakfı Bilime Katkı Ödülleri kapsamında ödüllendirildi.

Farklı bilimsel alanlarda çalışan üstün başarılı genç akademisyenleri ve onların çalışma gruplarını destekleyip yetkin bir araştırmacı kuşağın oluşmasını sağlayarak Türkiye’nin bilimsel üretkenliğinin sürdürülebilir şekilde artırılması konusunda bu ödül programının her yıl düzenli olarak devam edeceğini vurgulayan Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal, tüm çalışanlara teşekkürlerini sundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.