Ortalık fena karışacak! Ali Koç canlı yayında TFF’nin düdük astıracağı ünlü hakemin ismini verdi
  • ALSANA HABER
  • Spor
  • Ortalık fena karışacak! Ali Koç canlı yayında TFF’nin düdük astıracağı ünlü hakemin ismini verdi

Ortalık fena karışacak! Ali Koç canlı yayında TFF’nin düdük astıracağı ünlü hakemin ismini verdi

ABONE OL
Aralık 30, 2022 14:12
Ortalık fena karışacak! Ali Koç canlı yayında TFF’nin düdük astıracağı ünlü hakemin ismini verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Kupası arasından sonra yeniden başlayan Süper Lig’de hakem tartışmaları devam ediyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu. Çarpıcı ifadeler kullanan Koç, hakem Yasin Kol ile ilgili de bir iddia ortaya attı.

“HAKEMLİĞİ BİTİRİLECEK”

Ali Koç yaptığı açıklamada hakem Yasin Kol’a düdüğünün astırılacağını belirtirken, “Erkan Özdamar, sezon başında atletizm testlerini geçemiyor. Sadece 4 maç yöneterek FIFA listesine alınıyor. Saçmalık. Attila Karaoğlan, Kevin N’Koudou’yu atamıyor. VAR’a çağrılıyor yine atamıyor. Bunun takımlarla alakası yok. Ali Palabıyık, Yasin Kol etkisi var. Yani bilinçaltı kirletilme etkisi var. Ali Palabıyık, Galatasaray maçında bir hata yapıyor, çok uzun süre maç alamıyor. Yasin Kol, Beşiktaş maçında hata yapıyor, bu sene 3 maç alabiliyor. Bir şey daha diyeyim, bu arkadaşın devre arasında Süper Lig hakemliği bitirilecek.

Ali Koç’un yaptığı açıklamalarının devamı şöyle:

“DEZAVANTAJ SAĞLAMIŞTIR”

Dün geceki maçtan sonra endişelerimiz tavan yaptı, zirve yaptı. Hakem hatası, şampiyonluk yarışındaki diğer takımlara da dezavantaj sağlamıştır. Sivasspor’a ve onların rakiplerine de dezavantaj sağlamıştır. Bu iki takımı ilgilendiren durum değil.

“TUHAFLIKLARI BİRKAÇ ÖRNEKLE GÖSTERECEĞİM”

Serkan Çimen için açıklama yaptık. Trabzonspor maçında bir hakem hatası olduğunu söylemiyorum. Ama MHK’nın tuhaflıklarını birkaç örnekle göstereceğim. 46 adet yardımcı hakem var. Bu kadar önemi yüksek bir maça hangi hakem atanmasa diye sorulursa, Serkan Çimen çıkar.

“HİÇ MAÇA ÇIKMAMIŞ”

Zorluk derecesi yüksek maçta Halil Umut Meler’e yardımcı olarak Serkan Çimen’in atanması, Halil Umut Meler’e de haksızlık. Çünkü hakemlik ekip işi. 2017’ye kadar geri gittik. Serkan Çimen ile Halil Umut Meler daha önce hiç maça çıkmamış.

“MHK, FEDERASYONU YAPAY ZEKA ADIYLA UYUTUYOR”

Beşiktaş – Adana Demirspor maçında geçen sene Ali Şansalan çok konuşuldu. Bu sene yine o atandı. Bunu yapay zekanın atadığına kim inanır? Özgür Erdem, Hatayspor-Giresunspor maçına yardımcı hakem olarak katılıyor. teste ve seminere katılmamış ama bu hakeme maç veriliyor. Buna da yapay zeka diyebilirsiniz ama yapay zeka, bu hakemin seminere, teste girip girmediğini bilmiyor. MHK, federasyonu yapay zeka adıyla uyutuyor.

“YAPAY ZEKA, KÖR GÖZE PARMAK ATAMA YAPAMAZ”

Hakemler arıyor ve “Bu hakemi atamayın” diyor. Biz bu topa hiç girmedik. Bu yaşananlardan dolayı yapay zekanın arkasındayız. 30 senelik hakem sorunlarını TFF, 3-5 ayda gideremez. Ancak devrim yapmak isteyen TFF’ye söylüyorum, bu insanlarla, bu işi yapamazsınız. Çünkü yapay zekanın ilerlemesin istemiyor olabilirler. Yapay zeka, kör göze parmak atama yapmaz! “Bunu yapay zeka istiyor” diyerek bir yere gidemeyiz. Yapay zekanın dürüstlüğü ve verilimliği sorgulanabilir hale geliyor. Yapay zeka ile Beşiktaş – Adana Demirspor maçına Ali Şansalan’ı atarsan, insanlar “Ne oluyor?” diye sorar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.