DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Pakistan, Yabancı Yatırımları Teşvik Etmek İçin Diplomatik Misyon Temsilcileriyle Toplantı Gerçekleştirdi
  • ALSANA HABER
  • EKONOMİ
  • Pakistan, Yabancı Yatırımları Teşvik Etmek İçin Diplomatik Misyon Temsilcileriyle Toplantı Gerçekleştirdi

Pakistan, Yabancı Yatırımları Teşvik Etmek İçin Diplomatik Misyon Temsilcileriyle Toplantı Gerçekleştirdi

ABONE OL
Eylül 2, 2023 02:48
Pakistan, Yabancı Yatırımları Teşvik Etmek İçin Diplomatik Misyon Temsilcileriyle Toplantı Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, ülkeye yabancı yatırım girişlerini teşvik etmek maksadıyla yabancı diplomatik misyon temsilcileriyle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Başkent İslamabat’ta, ülkenin eski Ankara Büyükelçisi ve Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Muhammed Syrus Sajjad Qazi’nin davetiyle bir araya gelen diplomatik misyon temsilcilerinden kendi ülkelerinde Pakistan’a yatırımı teşvik etmeleri çağrısında bulunuldu.

Özel Yatırım Kolaylaştırma Konseyi (SIFC) forumu kapsamında yapılan toplantıda, katılımcı diplomatik misyon temsilcilerinden, ülkelerini, kaynak zengini bir ülke olma istikametindeki Pakistan’a yatırım yapmaya davet etmeleri istendi.

Pakistan başbakanının özel asistanı Jahanzeb Khan ise, Pakistan’da yabancı yatırımcılar için bilgi teknolojileri, ziraat, enerji ve madencilik olmak üzere dört önemli alanda yatırım fırsatları olduğunu vurguladı.

SIFC forumu haziran ayında, doğrudan yabancı yatırımı teşvik etmek, kolaylaştırmak ve karar alma sürecini hızlandırmak amacıyla oluşturulmuştu.

Pakistan, yüzde 27’nin üzerindeki enflasyon ve rupinin değer kaybını sürdürmesinin yanı sıra 2023 sonunda yapılacak genel seçimler öncesinde artan siyasi gerilimler nedeniyle ekonomik krizle karşı karşıya.

Ülkede yakıt fiyatları bugün itibarıyla rekor seviyelere çıkarken, elektrik faturalarına gelen zamlar ara ara protestolara sebebiyet veriyor. Geçici hükümet üyeleri ise ekonomik krize dair ellerinden bir şey gelmediğini dile getiriyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) yönetiminin, temmuz ayında 3 milyar dolarlık kurtarma paketini onaylamasıyla ülke dış borçlarının temerrüde düşmesi engellenmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.