Tedavi için yüzmeye başladı, 3 defa Türkiye şampiyonu oldu
  • ALSANA HABER
  • Spor
  • Tedavi için yüzmeye başladı, 3 defa Türkiye şampiyonu oldu

Tedavi için yüzmeye başladı, 3 defa Türkiye şampiyonu oldu

ABONE OL
Eylül 24, 2023 10:48
Tedavi için yüzmeye başladı, 3 defa Türkiye şampiyonu oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tedavi için yüzmeye başladı, 3 kez Türkiye şampiyonu oldu

ELAZIĞ – Elazığ’da tendon kısalığından dolayı 7 yaşında ameliyat olan ve doktorunun önerisi üzerine yüzmeye başlayan Elanaz Taneli, 3 kez Türkiye şampiyonu olurken 20 kez de derece elde etti.

Elazığ’da yaşayan 16 yaşındaki Elanaz Taneli, bacaklarındaki tendon kısalığından dolayı 7 yaşında ameliyat oldu. Ardından doktorunun tendonunu güçlendirmesi için yüzme önerisini dinleyen ailesi Elanaz’ı, Hazar Yüzme Spor Kulübüne kayıt ettirdi. Hocası Mehmet Münir Tan’ın yeteneğini fark etmesi üzerine yüzmeyi bırakmayan Elanaz, 8 yılda 3 kez Türkiye şampiyonu olurken 20 de derece elde etti. Milli takım aday kadrosuna seçilen Elanaz, as kadroya girmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dezavantajını adeta avantaja çeviren Elanaz, yaşıtlarına da örnek oluyor.

Tendonunu güçlendirmek için yüzmeye başladığını belirten Elanaz Taneli, “Tendonumu güçlendirmek için de yüzmeye başladım. Mehmet hocam beni bırakmadı ve devam etmemi istedi. Bende bu yolda devam ettim. 3 tane Türkiye şampiyonluğum ve 20 tane de derecem var. Hiç aklıma gelmezdi. Aslında suyu da çok sevmiyordum. Mehmet hocam beni yarışmalara hazırladı. Bende yeteneğim olduğunu fark edince devam ettim. Yüzmeyi başta tendonum için doktorum önermişti. Sonra ailem destek oldu. Bende buradan devam ettim. Hedefim milli takıma girmek. Olimpiyatlara katılmak ve dünya şampiyonu olmak istiyorum” dedi.

Zor bir dönem atlattıklarını belirten anne Gülçin Taneli, “Kızımda tendon kısalığı vardı ve ameliyat oldu. Yüzmeye başlarsa ayakları için daha iyi olacağını düşündük. Doktorumuzda öyle söyledi. Biz de spora başladık. Mehmet hocamız ile tanıştık. 8 sene defalarca şampiyonluk aldı. Şampiyon bir kızımız var ve inşallah milli takıma girecek. Hastalıkla gelen bir şampiyonluk oldu” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.