DOLAR

32,2825

0.03%
EURO

34,7506

0.02%
ALTIN(gr)

2.401,09

0,04%
BİST 100

%
Tunus Cumhurbaşkanı IMF’nin koşullarını kabul etmeyecek

Tunus Cumhurbaşkanı IMF’nin koşullarını kabul etmeyecek

ABONE OL
Haziran 15, 2023 02:00
Tunus Cumhurbaşkanı IMF’nin koşullarını kabul etmeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Tunus ile kredi anlaşmasını imzalamak için öne sürdüğü “şartlar ve dayatmaların” kabul edilemez olduğunu söyledi.

Tunus Cumhurbaşkanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Said’in Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir telefon görüşmesi yaptığı duyuruldu.

Düzensiz göç, Tunus ile IMF arasında devam eden görüşmeler ve AB ile stratejik işbirliğinin ele alındığı görüşmede, Said, “IMF’nin reçeteleri konusunda tutumunu netleştirmesini bekliyoruz. Bretton Woods anlaşmaları insanlığın kaderi değildir. IMF’nin daha önce denenmiş ve başarıya ulaşamamış şartları ve dayatmaları kabul edilemez. 1984’te denenen bu yöntem toplumsal barışı tehdit etmekte.” ifadelerini kullandı.

Düzensiz göç sorununun etraflıca ele alınması gerektiğini ve düzensiz göç sorununun çözümünün göçü engellemek olmadığını vurgulayan Said, Tunus olarak düzensiz göç nedenlerinin ortadan kaldırılması çözümünü desteklediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Said, haziran ayı başında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la yaptığı telefon görüşmesinde, IMF’nin ülkesine finansman sağlamak için sunduğu şartlara tepki göstermişti.

Tunus’ta son on yılda ekonomik kriz derinleşerek arttı

Tunus’ta son on yılda siyasi krizin körüklediği ekonomik kriz derinleşerek sürüyor.

IMF ile 1,9 milyar dolarlık yeni kredi için Mayıs 2021’den bu yana müzakere sürecini yürüten Tunus hükümeti, Rusya- Ukrayna savaşının ardından ekonomik krizin daha da derinleşmesi üzerine yabancı yatırımları çekecek reformlar üzerinde çalışıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.