Türk Boksörler 3. Avrupa Oyunları’nda Yarı Finale Yükselerek Madalya Garantiledi
  • ALSANA HABER
  • Spor
  • Türk Boksörler 3. Avrupa Oyunları’nda Yarı Finale Yükselerek Madalya Garantiledi

Türk Boksörler 3. Avrupa Oyunları’nda Yarı Finale Yükselerek Madalya Garantiledi

ABONE OL
Haziran 29, 2023 02:00
Türk Boksörler 3. Avrupa Oyunları’nda Yarı Finale Yükselerek Madalya Garantiledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nda boks branşında kadınlarda Hatice Akbaş ve Tuğrulhan Erdemir, yarı finale yükselerek madalyayı garantiledi ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde etti.

Nowy Targ şehrindeki Nowy Targ Arena’da gerçekleştirilen boks müsabakalarında çeyrek finaller tamamlandı.

Ringe akşam seansında 54 kiloda çıkan dünya şampiyonu milli boksör Hatice Akbaş, İtalyan rakibi Sirine Charrabi’yi eleyerek yarı finale yükseldi ve madalyayı garantiledi. Milli boksör 2024 Paris biletini de bu galibiyetle elde etti.

Erkekler 71 kiloda Tuğrulhan Erdemir de Alman rakibi Magomed Elim Su Schachidov’u yenerek yarı finale adını yazdırdı. Tuğrulhan, bu başarısıyla madalyayı garantilemesinin yanı sıra 2024 Paris’e de katılma hakkı kazandı.

Kadınlar 75 kiloda ise Büşra Işıldır çeyrek finalde rakibine yenilerek elendi.

Milli boksörlerden 6 garanti madalya, 5 kota

3. Avrupa Oyunları’nda bugün ringe çıkan 9 milli boksörden 6’sı yarı finale çıkarak madalyayı garantiledi.

Kadınlarda Buse Naz Çakıroğlu, Busenaz Sürmeneli, Gizem Sözer ve Hatice Akbaş, erkeklerde ise Tuğrulhan Erdemir yarı finale çıkarak hem madalyayı garantilediler hem de 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde ettiler.

Erkeklerde Samet Gümüş, yarı finaline çıkarak Türkiye’ye bir madalya getirmeyi garantiledi. Milli boksör finale kalırsa 2024 Paris vizesi de alacak.

Türkiye günü rekorla tamamladı

Türkiye, 3. Avrupa Oyunları’nda boksörlerin yarı finale çıkmasıyla madalya sayısını 32’ye yükseltmeyi başardı. Bu da Türkiye’nin oyunlar tarihinde kazandığı en yüksek madalya sayısı oldu.

Milli sporcuların yarı final ve kalmaları durumunda finalde alacakları sonuca göre madalyalarının renkleri belli olacak.

Türkiye bugün okçulukta makaralı yayda Hazal Burun’la da bronz madalya elde etti.

Türkiye’nin şu anda 6 altın, 7 gümüş, 13 bronz madalyası var. Boksörlerden gelecek madalyalarla toplam sayı 32’ye ulaşacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.