UEFA ülke sıralaması neye göre yapılıyor? Ülke puan sırlamasında Türkiye kaçıncı sırada?
  • ALSANA HABER
  • Spor
  • UEFA ülke sıralaması neye göre yapılıyor? Ülke puan sırlamasında Türkiye kaçıncı sırada?

UEFA ülke sıralaması neye göre yapılıyor? Ülke puan sırlamasında Türkiye kaçıncı sırada?

ABONE OL
Mart 9, 2023 11:00
UEFA ülke sıralaması neye göre yapılıyor? Ülke puan sırlamasında Türkiye kaçıncı sırada?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UEFA ülke puanı ve sıralamasında Türkiye‘nin son durumu Futbolseverler tarafından merak ediliyor. Üç temsilcimiz de saat 23.00’te sahaya çıkacak. Fenerbahçe -Sevilla ile kozlarını paylaşırken UEFA Avrupa Konferans ligindeki temsilcilerimiz Sivasspor, Fiorentina ile Başakşehir, Gent deplasmanlarında tur peşinde olacak. Peki, ülke puan sırlamasında Türkiye kaçıncı sırada? UEFA ülke puanları neye göre artal? Şampiyonlar ligine direk katılmak için ne gerekiyor? UEFA ülke sıralaması neye göre yapılıyor? Detaylar haberimizde…

ÜLKE PUAN SIRALAMASINDA TÜRKİYEE KAÇINCI SIRADA?

iki sezon sonraki Avrupa Kupaları’na katılımımızı ilgilendiren 2022-23 sezonunda an itibarıyla 31.500 puanla 12. sıradayız. Sezonu ilk 11 içinde tamamlarsak, 2024- 25’te Süper Lig şampiyonumuz UEFA Şampiyonlar ligine direk katılacak.

UEFA ÜLKE PUANLARI NEYE GÖRE ARTAL?

Ülke Puanı nasıl hesaplanır? UEFA’nın düzenlediği Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’n de grup maçlarında belirlenen kurala göre galibiyete 2 beraberliğe ise 1 puan veriliyor. Alınan puanlar ülkenin takım sayısına bölünmesinin ardından ülke puanına ekleme yapılıyor

ŞAMPİYONLAR LİGİNE DİREK KATILMAK İÇİN NE GEREKİYOR?

Son şampiyon ile sıralamada ilk üçte yer alan ülkelerin lig şampiyonları, ikincileri ve üçüncüleri, 4. ile 6. arasındaki ülkelerin şampiyonları ve ikincileri, 7. ile 12. arasındaki ülkelerin şampiyonları grup maçlarına ön eleme oynamadan doğrudan katılırlar.

UEFA ÜLKE SIRALAMASI NEYE GÖRE YAPILIYOR?

Bir ülkeden o sene UEFA Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi’ne kaç takım katılmışsa, onların topladığı puanlar toplanır ve Avrupa kupalarına katılan takım sayısına bölünür. Bu puanlama ülke takımları için şu şekildedir:

Elemelerde;

  • Galibiyet: 1 puan
  • Beraberlik: 0,5 puan.
  • Gruplar ve sonrasında;
  • Galibiyet:2 puan
  • Beraberlik: 1 puan.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.