DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Ürdün, Katar’ın yatırımlarını artırmak için uğraş sarf ediyor

Ürdün, Katar’ın yatırımlarını artırmak için uğraş sarf ediyor

ABONE OL
Eylül 7, 2023 05:00
Ürdün, Katar’ın yatırımlarını artırmak için uğraş sarf ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ürdün Yatırım Bakanı Hulud es-Sakkaf, ülkesinin Katar’ın yatırımlarını artırmak amacıyla yoğun çabaları bulunduğunu belirtti.

Bakan Sakkaf, Katar resmi haber ajansı QNA’ya verdiği röportajda, özellikle bankacılık ve enerji sektörlerinde yoğunlaşan Katar’ın Ürdün’deki büyük yatırımlarının önemini vurguladı.

Ürdün’deki yatırımların artırılması olasılığının araştırılması amacıyla Doha’daki ilgili makamlarla iletişim kurma yönünde yoğun çabaların sürdüğünü aktaran Sakkaf, bunun Katarlı iş insanlarına sunulan yatırım teşvikleri ve fırsat açıklamaları aracılığıyla yapıldığını söyledi.

Bakanlığının Ürdün’ü yatırımcılar ve iş insanları için cazip bir ortam haline getirme yönündeki çabalarından bahseden Sakkaf, yatırımla ilgili yasa, yönetmelik ve talimatlar gibi yasal çerçevenin tamamlanması dahil olmak üzere birçok girişimin başlatıldığını kaydetti.

Sakkaf, bunların Ürdün’ün, yüzde 5,5’lik ekonomik büyüme oranına ulaşma ve bir milyon kişiye yeni iş fırsatları yaratma becerisini hedefleyen on yıllık planları arasında yer aldığını ifade etti.

Ürdün’e yatırım yapan önde gelen ülkelerden biri olan Katar’ın ülkede 4,5 milyar doları aşan yatırımları bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.