2024 ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI : MARKETLERDEKİ FİYAT ETİKETLERİ HIZLA DEĞİŞTİ , TEPKİLER ARTIYOR
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • 2024 ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI : MARKETLERDEKİ FİYAT ETİKETLERİ HIZLA DEĞİŞTİ , TEPKİLER ARTIYOR

2024 ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI : MARKETLERDEKİ FİYAT ETİKETLERİ HIZLA DEĞİŞTİ , TEPKİLER ARTIYOR

ABONE OL
Aralık 29, 2023 14:42
2024 ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI : MARKETLERDEKİ FİYAT ETİKETLERİ HIZLA DEĞİŞTİ , TEPKİLER ARTIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca kişinin beklediği 2024 asgari ücreti geçtiğimiz akşam açıklandı. Yeni yıldan itibaren geçerli olacak asgari ücrete yüzde 49’luk bir zam yapıldı ve bu rakam 17 bin 2 TL olarak belirlendi. Ancak, yeni ücretin açıklanmasıyla birlikte marketlerdeki fiyat etiketlerinin hızla değiştiği görüldü. Zincir marketlerdeki fiyat etiket değişiklikleri, vatandaşlar arasında sosyal medyada eleştiri yağmuruna neden oldu. Tüketici Federasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu duruma yönelik olarak cezaların artırılması çağrısı yaparken, vatandaşları fark ettikleri an şikayet etmeye çağırdı.

Ağaoğlu, “Asgari ücret açıklanmadan zamlar yapılmaya başlandı. Geçmişte ‘Dolar arttı, akaryakıt fiyatları yükseldi’ derlerdi. Şimdi mazeretleri ne? Temmuzdan bu yana dolardaki artış yüzde 10 dolaylarında. Oysa temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışları yüzde 20 ile 40 aralığında gidiyor.” şeklinde eleştirilerde bulundu. Ağaoğlu, etiketlerdeki fiyat değişikliği tarihlerine dikkat çekerek, asgari ücretin açıklandığı akşamın hemen sonrasında yapıldığını belirtti. Bu durumun haksız fiyat artışlarına imkan tanıdığını söyleyen Ağaoğlu, bu konuda rekabet kurulu ve haksız fiyat artışı değerlendirme kurulunun gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Ağaoğlu, “Her şeyden önce ambalajlı ürünlerin üzerine tavsiye edilen satış fiyatının mutlaka yazılması gerektiğini” belirterek, cezaların ciro üzerinden hesaplanması, ifşa edilmesi, ısrarla yapılan haksız fiyat artışlarına kapatılma ve ebediyen ticaretten men cezası getirilmesi gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar da bu duruma tepki gösterdi. Mehmet Sertcan, “Asgari ücret gelmeden bir zam gelmişti, asgari ücret söylendi yine zam geldi. Yılbaşından sonra bir ayar çekip yine zam gelecek.” dedi. Alaattin Örnekoğlu, marketlerdeki etiket değişikliklerini anlatarak, yaşadığı deneyimi paylaştı. Nuran Bulut ise devletin denetleme görevine vurgu yaparak, “Bu kadar basit. Siz, biz müdahale edemeyiz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.