ABD Kongresi üyesi Rashida Tlaib, Hindistan Başbakanı Modi’nin konuşmasını boykot edecek
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • ABD Kongresi üyesi Rashida Tlaib, Hindistan Başbakanı Modi’nin konuşmasını boykot edecek

ABD Kongresi üyesi Rashida Tlaib, Hindistan Başbakanı Modi’nin konuşmasını boykot edecek

ABONE OL
Haziran 21, 2023 05:48
ABD Kongresi üyesi Rashida Tlaib, Hindistan Başbakanı Modi’nin konuşmasını boykot edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NEW ABD Temsilciler Meclisinin Demokrat üyesi Milletvekili Rashida Tlaib, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin ABD Kongresinde planlanan konuşmasını boykot edeceğini söyledi.

Temsilciler Meclisinin Müslüman üyelerinden Tlaib, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Modi’ye ülkemizin başkentinde bir platform verilmesi utanç verici. İnsan hakları ihlalleri, demokratik olmayan eylemleri, Müslümanları ve dini azınlıkları hedef alması ve gazetecileri sansürlemesi kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

Tlaib, Kongre liderlerinin davetiyle Temsilciler Meclisi ve Senato’nun ortak oturumuna hitap etmesi beklenen Modi’nin konuşmasını boykot edeceğini bildirdi.

Diğer yandan, Senato ve Temsilciler Meclisinden 70’den fazla Demokrat milletvekili, ABD Başkanı Joe Biden’a yazdıkları mektupta, Hindistan’daki dini özgürlükler ve insan haklarıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Milletvekilleri, Biden’dan, Modi ile görüşmesinde bu konuları da gündeme getirmesini talep etti.

Modi ABD’ye geldi

Hindistan Başbakanı bugün öğle saatlerinde 4 gün sürecek ABD ziyaretine başladı.

New York’ta akademisyenler, iş ve bilim insanlarıyla bir araya gelen Modi, Uluslararası Yoga Günü kapsamında düzenlenecek etkinliklere katılacak.

ABD Başkanı Joe Biden, yarın Modi onuruna Beyaz Saray’da yemek verecek. Biden, perşembe günü Modi’yi Beyaz Saray’da resmi törenle karşılayacak.

Liderler ikili görüşmelerinde ekonomik ve savunma ilişkilerinin yanı sıra teknoloji, eğitim, iklim değişikliği gibi konuları masaya yatıracak.

Modi’nin ziyareti sırasında iş insanı Elon Musk ile de görüşmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.