AVUKAT OLMAK İSTEYENLERE TAVSİYELER… SENA GÜZELDAĞ ANLATIYOR…

AVUKAT OLMAK İSTEYENLERE TAVSİYELER… SENA GÜZELDAĞ ANLATIYOR…

ABONE OL
Temmuz 4, 2023 13:32
AVUKAT OLMAK İSTEYENLERE TAVSİYELER… SENA GÜZELDAĞ ANLATIYOR…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Business Channel Türk TV de yayınlanan, Nesrin İÇLİ’ nin sunduğu PERSPEKTİF programına başarılı Avukat Sena GÜZELDAĞ konuk oldu. kariyerini çalışmalarını anlattığı röportajdan aşağıda kısa bir kesit bulabilirsiniz.

SENA GÜZELDAĞ KİMDİR?

1993 yılında Bursa’ da doğdum. 2017 Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesinden başarıyla mezun oldum. Stajımla birlikte mesleğimi bilfiil icra etmeye başladım.

Avukat olmayı nasıl karar verdiniz bir Kırılma Noktası yaşadınız mı?

Çocukluğumdan bu yana bana hep çok adil olduğumu söylerler. Herhangi bir oyun oynarken bile herkese eşit payda şeyler dağıtılacaksa, bunu o şekilde dağıtırdım. İçimde hep bir adalet, adil olma duygusu vardı. Ailem de bana hep; bir şeyleri çok net ve uzun anlatmamdan dolayı “Bu çocuk kesin avukat olacak, çenesi de var ” derdi. Belki de bu durum çok fazla bilinçaltıma işlendi. Bilmiyorum. Bu sebeple de başka bir mesleğe yönelmedim açıkçası. Tabii ki de fırsatlar çıktı. sınavlardan güzel puanlar aldım, farklı meslekler de seçebilirdim ama kendimi hep Hukuk Fakültesinde hayal ettim. Hissettiğim aidiyet duygusu ile hukuk yolculuğum başladı.

Verdiğiniz hizmetlerden çalışma alanlarınızdan bahseder misiniz?

Tabii ki Nesrin Hanım. Benim aslında iş hayatım staj dönemi ile başladı. Her dava türünü alan bir büroda staj görmüştüm. Herhangi bir konuda uzmanlaşmaktansa ceza davaları, hukuk davaları, ticari davalar, bunların hepsini görmek, deneyimlemek, araştırmak isterim dedim. Bu sebeple de hukuk büromuzda çok çeşitli dava dosyalarımız var. Spesifik olarak şu dosyayı alıyorum, ‘’şu dosyayı almıyorum’’ diyen meslektaşlarımdan değilim açıkçası.

Peki sizin önde gelen özellikleriniz nelerdir?

Dürüst olmak güvenilir olmak.Biraz böyle övünmek gibi olabilir ama gerçekten bu konuda kendimi de çok seviyorum. Bu özelliğim beni güzel yerlere getirdi, güzel başarılara imza attım. Böyle hissediyorum. Bunun da gayet bilincindeyim. Dürüst olmak gerekirse, mesleğimi şahsî duygularımı katmadan tamamen objektif şekilde sürdüren bir insanım. Mesleğimden geriye kalan zamanda da böyleyim. Gerçekten de günümüzde güvenilir olmak çok önemli. Ancak her konuda her mecrada maalesef olumsuzluklar yaşıyoruz. Ben gençlere de bunu söylüyorum, doğru yaşamak, dürüst yaşamak, güvenilir olmak size her zaman artılar katacaktır. Her zaman gençlerle de bu şekilde konuşuyorum. Bazen “Abla ben hukuk okumak istiyorum ama yalan söylemek istemiyorum vesaire gibi” mesajlar alıyorum. Onlara diyorum ki doğru ve dürüst mesleğini icra edersen zaten hiçbir şekilde, hiçbir alanda, hiçbir yerde yalana zaten yer vermezsin.

ÇOK DAHA FAZLASI BUSINESS CHANNEL’DA…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.