Bahçeli, 6’lı masanın anayasa değişikliği önerisine kürsüden salladığı kitapla meydan okudu
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • Bahçeli, 6’lı masanın anayasa değişikliği önerisine kürsüden salladığı kitapla meydan okudu

Bahçeli, 6’lı masanın anayasa değişikliği önerisine kürsüden salladığı kitapla meydan okudu

ABONE OL
Kasım 29, 2022 10:48
Bahçeli, 6’lı masanın anayasa değişikliği önerisine kürsüden salladığı kitapla meydan okudu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün Demokrat Parti Genel Merkezi’nde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı “liderler buluşması” yapıldı. 6 saat süren toplantının ardından yapılan ortak yazılı açıklamada, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisinin, büyük bir heyecanla kamuoyuna tanıtıldığı belirtildi.

84 MADDE VE 9 BAŞLIK

Çalışmada, cumhurbaşkanlarının bir dönem ve 7 yıl için seçilebilmesini öneriliyor. Seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi öngörülen çalışmada, milletvekili genel seçimlerinde geçerli oyların yüzde 1’ini alan partilere devletin mali yardımda bulunması ve bu yardımın dörtte birinin partiler arasında eşit olarak dağıtılması önerisi de yer alıyor. Taslak 84 madde içeriği ve 9 başlıktan oluşuyor.

BAHÇELİ’DEN ÇOK SERT TEPKİ

“BUNLARDAN HİÇBİR HALT OLMAZ”

Bahçeli açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bunlardan hiçbir halt olamaz. Bunların yapacağı anayasa yıkım anayasasıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne keyfi demek, anayasal hakları güvencesiz bıraktığını söylemek çok ağır bir bühtandır. Bugünkü temel hak ve hürriyetler hakim olmasaydı, televizyonlardan sokak aralarına kadar Türkiye’ye hakaret edenlere fırsat verilir miydi? Yarının Türkiye’sini inşa edeceklerimiz, halbuki darbe yıllarına hizmet ettikleri ortadadır. Çağrım gelin, Cumhur İttifakı’nın hazırlığına siz de katılın. Siz de bu tarihi sorumluluğa ortak olun. Gelin Türkiye’nin yanında durun. Şimdi bunların uykusunu kaçırayım. 7 yılda 1 defa seçilecekmiş. Biz bir görevi tamamladık. İkincisine 23’ünde hazırlanıyoruz. Cumhur İttifakı 3 olsun dersek ne yapacaksınız? Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi 5’er yıllık 3 dönem olsa da yeni yüzyılın 25 yılını hızla götürsek.

“GELSİNLER BİR DE BUNU OKUSUNLAR”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.