Batı Şeria’da İsrail askerlerine taarruz: 2 yaralı

Batı Şeria’da İsrail askerlerine taarruz: 2 yaralı

ABONE OL
Ağustos 31, 2023 05:36
Batı Şeria’da İsrail askerlerine taarruz: 2 yaralı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde askeri bir aracın geçişi sırada infilak eden patlayıcı nedeniyle 2 İsrail askeri yaralandı.

İsrail’deki Walla internet sitesinde konuyla ilgili bir haber yayınlandı.

“Nablus kentinde askeri bir aracı hedef alan patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 İsrail askerinin yaralandığı” aktarılan haberde, yaralıların durumuna ilişkin bilgi verilmedi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’ın haberinde de İsrail askerlerinin, dini ritüeller gerçekleştirmek isteyen Yahudi yerleşimcilere, Nablus’ta “Yusuf Makamı” olarak bilinen yere girişlerinde koruma sağladığı sırada, çatışma çıktığı ifade edildi.

Haberde, “İsrail ordusuna ait bir askeri aracın, geçişi sırasında patlayıcıyla hedef alındığı” aktarıldı.

Yediot Ahranot gazetesi ise olaya rağmen 1500 Yahudi yerleşimcinin bölgeye girmeye devam edeceğini yazdı.

Öte yandan, İslami Cihad Hareketinin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri’ne bağlı Nablus Tugayı, olayın sorumluluğunu üstlendi.

AA muhabirine bilgi veren görgü tanıkları da buldozerlerin eşlik ettiği çok sayıda İsrail gücünün, Yahudi yerleşimcilere koruma sağlamak için Nablus’taki “Yusuf Makamı” olarak bilinen yere baskın düzenlediğini; daha sonra askerler ile Filistinliler arasında çatışma çıktığını söyledi.

Yahudi yerleşimciler, dini ritüeller gerçekleştirmek için İsrail ordusunun korumasında sık sık “Yusuf Makamı” olarak bilinen bölgeye baskınlar düzenliyor.

Yahudiler, Batı Şeria’nın Nablus kentinde yer alan “Yusuf Makamı”nda Hazreti Yusuf’un kabrinin bulunduğuna inanıyor. Ancak birçok arkeolog, söz konusu kabrin birkaç asırlık geçmişi bulunduğunu ve Yusuf ed-Duveykat isimli Müslüman’a ait olduğunu ifade ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r