‘Bir hata yaptı, bunu mazur görecek değiliz’

‘Bir hata yaptı, bunu mazur görecek değiliz’

ABONE OL
Kasım 15, 2021 01:12
‘Bir hata yaptı, bunu mazur görecek değiliz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Akşener, dünkü TBMM grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

PLANLI PROVOKASYON: AK Parti’nin planlı provokasyonu sonucunda talihsiz bir olay yaşadık. Malı bulan mağribiler cuma akşamından beri bu olay üzerinde tepindikçe tepiniyor. Rakibinizin milletvekili bir hata yapmışsa siz de elbette bunun üzerine yürüyeceksiniz. Lütfü Bey bir hata yaptı. Karşısındaki, Genel Başkanına hem de kadın olan Genel Başkanı’na ağza alınmayacak küfürleri, hakaretleri etmiş, ahlaksız bir adam da olsa koruma iç güdülerine, sinirlerine hakim olması gerekirdi. Hislerine yenik düştü. Elbette bu hatayı mazur görecek değiliz. Başta Sayın Erdoğan olmak üzere AK Parti mensuplarının gönüllerindeki şehit, şehit yakını ve hatta kadın hassasiyetini keşfetmeleri oldu.

“KELLE” DİYEN ŞUURSUZLAR: Ellerinde şehitlerimizin kanı olan teröristleri, devletin televizyonuna çıkarıp konuşturanlar bize şehitlerimiz üzerinden ahkam kesemez. Bu kürsüden şehitlerimizin yakınları konuşurken yayını kestirenler bize ahkam kesemez. Şehide ‘kelle’ diyen şuursuzlar bize ahkam kesemez. Şehit babası Mehmet Gencer’i hapse göndermek isteyenler, şehidimizin mezar taşını kıranlar, o mezara pisleyenler bize ahkam kesemez. Kadınlara etmediğini bırakmayanların, bu ülkede sürekli kadınlar öldürülürken kılını kıpırdatmayanların hele ki ‘Bir kereden bir şey olmaz’cılarla, ‘O saatte dışarıda ne işi varmış’çıların bizim karşımızda, kadınlardan dem vurmaya hakkı olamaz.

SORUMLULUĞU ALIRIZ: Lütfü Bey bir hata yaptı. Ancak kendisi, yaptığı hata karşısında olgunluk gösterdi. Önce açık yüreklilikle özür diledi. Sonrasında gereğini yapıp grup başkanvekilliği görevinden ayrıldı. İYİ Parti’yi İYİ Parti yapan, yapılan hata değil hata karşısında gösterilen bu olgunluktur. Yüzsüzlüğün ve iki yüzlülüğün hüküm sürdüğü AK Parti siyasetiyle bizim siyasetimizi ayıran da tam olarak budur. Onlar, hatalarında üste çıkmaya çalışır, başkalarını suçlarlar biz, hatamız olduğunda sorumluluğunu alırız.

ÖZÜR DİLE: Lütfü Bey bir hata yaptı, sorumluluğunu aldı. Bu özrün karşılığı nedir, onu anlamaktır. O özrün karşılığı bundan sonraki fasılda hukuktur ama suçunu, hatasını, yanlışını kabul etti. Sayın Erdoğan, madem o kadar hassassın o zaman şimdi sen ve arkadaşların için de aynı sorumluluğu alma vakti. Hesap soran önce kendi hesabını görmeyi bilecek. Ahlaklı olmak bunu gerektirir. Haydi bakalım madem öyle vakit, muhasebe vakti Sayın Erdoğan.

Videolu yanıt

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkkan’ın borcunu açıklayarak kanunları çiğnediğini, hazırlanan kolaj videoya karşılık yeni video ile karşılık verdi. Erdoğan’ın kullandığı bazı ifadelerin yer aldığı videonun ardından Akşener, “Neresinden tutsanız saygısızlık, derin bir kirlilikle karşı karşıyayız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.