BORSA İSTANBUL’UN 150.YIL GÖRKEMİNİ TAÇLANDIRAN GONG TÖRENİ VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN DEĞERLENDİRMESİ
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • BORSA İSTANBUL’UN 150.YIL GÖRKEMİNİ TAÇLANDIRAN GONG TÖRENİ VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN DEĞERLENDİRMESİ

BORSA İSTANBUL’UN 150.YIL GÖRKEMİNİ TAÇLANDIRAN GONG TÖRENİ VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN DEĞERLENDİRMESİ

ABONE OL
Aralık 22, 2023 13:42
BORSA İSTANBUL’UN 150.YIL GÖRKEMİNİ TAÇLANDIRAN GONG TÖRENİ VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN DEĞERLENDİRMESİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Borsa İstanbul, 150. Yıl Gong Töreni’ni düzenledi ve bu özel etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törende, 150. yılın ilk gongu çalındıktan sonra Erdoğan, katılımcılara hitap etti.
Geçmişe dönük bir değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin yanı sıra küresel çapta gerçekleşen olayların borsayı etkilediğini belirtti. “İyi ya da kötü, her olay borsamızı etkilemiştir.” ifadelerini kullanan Erdoğan, manipülasyonlara ve algı oyunlarına karşı kararlı bir duruş sergileme sözü verdi: “Son 150 yılda, milletimizin başına gelen her olay, borsamızı etkiledi. Cumhuriyetimizin yanı sıra küresel sistemin canlı tanıklarından biri olan Borsa İstanbul, milletimizin ekonomik ve finansal mücadelesine şahitlik ediyor.

Ancak, bu mücadelede bazı algılar oluştu. Örneğin, Galata’da Türkler kaybeder, Levantenler kazanır algısı yerleşti. Bu algı, zaman içinde bazı olaylarla daha da perçinlendi. Son dönemde ise battık, bittik senaryolarıyla yatırımcılar korkutuldu. Döviz, altın gibi unsurlara yönlendirilmeye çalışıldı.” Erdoğan, sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışanlara karşı daha fazla hassasiyet ve çaba beklediklerini vurgulayarak, Borsa İstanbul’un 150 yıllık köklü tarihine ve bu süreçteki dönüşüme odaklandı. İktidarları döneminde finansal serbestiyet ve küresel entegrasyonun temel prensip olduğunu belirterek, Borsa İstanbul’u gazino kapitalizminin cenderesinden kurtardıklarını ifade etti. Erdoğan, Türk Borsası’na artan ilginin, uluslararası sermaye açısından çekim merkezi olma başarısını sürdürdüğü bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekti. Ayrıca, enflasyonun kontrol altına alınmasıyla ülkedeki yatırımların daha da artacağına inandıklarını belirtti. Borsa İstanbul’un derinliğinin artarak yatırımcıların finansman kaynaklarına daha kolay erişebileceğini ifade etti. Erdoğan, Borsa İstanbul’un Türkiye’nin yüzyılının projelerine öncülük ettiğini ve dijital, yeşil dönüşüme katkı sağladığını vurgulayarak, bu önemli etkinliği kutladı.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.