CHP MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN’IN YIĞILCA ADAY TANITIMINDA KULLANDIĞI İFADELER TARTIŞMA YARATTI
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • CHP MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN’IN YIĞILCA ADAY TANITIMINDA KULLANDIĞI İFADELER TARTIŞMA YARATTI

CHP MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN’IN YIĞILCA ADAY TANITIMINDA KULLANDIĞI İFADELER TARTIŞMA YARATTI

ABONE OL
Aralık 13, 2023 15:49
CHP MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN’IN YIĞILCA ADAY TANITIMINDA KULLANDIĞI İFADELER TARTIŞMA YARATTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel seçimlere az bir süre kala siyasi partiler kampanya çalışmalarını hızlandırırken, aday tanıtımları önem kazanmaya devam ediyor. Dün gerçekleştirilen bir etkinlikte CHP, Düzce’nin Yığılca ilçesindeki adayını tanıttı ve CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan da bu etkinliğe katıldı. Ancak, Özcan’ın konuşması bölgedeki gericilik ve yobazlık ifadeleriyle tartışmalara neden oldu. Yaptığı konuşmada, “Yobaz, yoz, gericiliğin kol gezdiği bir yerde, göç veren bir yerde, böyle bir kardeşimizin aday çıkması bana göre anlamlıdır.” ifadelerini kullanan Özcan, bu sözleriyle büyük bir tepki çekti.
Özcan’ın açıklamalarının ardından sosyal medyada ve yerel medyada geniş çaplı bir infial oluştu. CHP Milletvekili, gelen tepkiler üzerine yaptığı bir açıklamada, “Geçtiğimiz hafta sonu Yığılca ilçemizde gerçekleştirdiğimiz Belediye Başkanı aday tanıtım toplantısında yaptığım konuşmada ‘gericilik ve yobazlık’ ifadelerim maksadını aşmıştır. Bu sözlerimdeki niyetim, yerelde Yığılca’ya ve Yığılcalı hemşehrilerime karşı bir eleştiri olamaz. Çünkü, onlar da Düzce’nin evlatları ve bu ülkenin aydınlık yarınları olduğu tartışılmaz bir gerçektir.” dedi.

Özcan, aynı zamanda, “Sözlerimde vurgulamak istediğim asıl şey; ulusal anlamda, Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin kurucu ve kurtarıcılarına karşı gerçekleştirilen eylemler ve söylemlerin artması, Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk ilkelerini yok etmeye çalışanlara karşı mücadelemizin her zaman süreceğidir. Bu anlamda, Yığılca Başkan Adayımızın, modern, medeni, çağdaş ve laik bir Türkiye idealine ne kadar uygun bir profilde olduğunu anlatmak isterken, hatalı bir söylemde bulunarak kırdığım, üzdüğüm tüm Yığılcalı hemşehrilerimden özür diliyorum.” şeklinde özür dileme yoluna gitti. Bu olay, CHP’nin yerel seçimlerdeki kampanya sürecinde yaşanan önemli gelişmelerden biri olarak öne çıkıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.