CHP’NİN HATAY ADAYI TEPKİ TOPLUYOR: DEPREMZEDLER İSYAN ETTİ!

CHP’NİN HATAY ADAYI TEPKİ TOPLUYOR: DEPREMZEDLER İSYAN ETTİ!

ABONE OL
Ocak 11, 2024 07:58
CHP’NİN HATAY ADAYI TEPKİ TOPLUYOR: DEPREMZEDLER İSYAN ETTİ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere sayılı günler kala, siyasi partilerin aday belirleme süreci hız kazandı.

CHP, bu yönde önemli bir adım atarak dün yapılan Parti Meclisi toplantısında, aralarında 6 büyükşehirin de bulunduğu toplam 242 seçim bölgesi için belediye başkan adaylarını belirledi. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, toplantıda 6 büyükşehir ve 242 seçim çevresindeki belediye başkan adaylarının kesinleştiğini açıkladı.

Özellikle Adana, Mersin, Aydın ve Hatay illerinde, bir önceki dönemde belediye başkanlığı yapmış isimlerle yola devam kararı alınması dikkat çekti. Ancak, bu karar özellikle Hatay’da yaşanan 6 Şubat depremleri sonrasında depremzedeler arasında kısa sürede tepkilere yol açtı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Hatay’da vereceğimiz karar tarihi olacak.” açıklamasının ardından, depremlerde büyük zarar gören Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın tekrar aday gösterilmesi, sosyal medyada büyük bir tepkiyle karşılandı.

Depremzedeler, CHP’ye oy vermeyi düşünen Hataylılar arasında sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, Savaş’ın tekrar aday gösterilmesine karşı çıkarak, CHP’nin bu kararının yanlış olduğunu ve bu hatadan geri dönülmesi gerektiğini ifade ettiler. Sosyal medyada yapılan bazı tepki paylaşımları şu şekildedir:

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.