Çin, ABD’yi taahhütlerini yerine getirmeye çağırdı

Çin, ABD’yi taahhütlerini yerine getirmeye çağırdı

ABONE OL
Haziran 30, 2023 09:48
Çin, ABD’yi taahhütlerini yerine getirmeye çağırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BEİJİNG, 30 Haziran (Xinhua) — Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ABD’den sorumsuz açıklamalar yapmayı bırakıp somut adımlar atarak taahhütlerini yerine getirmesini istedi.

Mao söz konusu açıklamayı Perşembe günü, basında yer alan bir haber üzerine yaptı. Habere göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken kısa süre önce verdiği bir röportajda, ABD ve Çin arasında farklılıkların olduğunun sır olmadığını ve ülkesinin, çıkarları için savaşmaya, değerlerini savunmaya ve Çin’in hoşlanmadığı şeyleri söyleyip yapmaya devam edeceğini söyledi.

Mao, Çin’in, Blinken’ın açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Sözcü, ABD’nin, yanlış yönlendirilmiş bir Çin algısından kaynaklanan, yanlış anlaşılmış bir Çin politikası izlediğini söyledi. Mao, bu politikanın, Çin’i bloke etmeye, kontrol altına almaya ve bastırmaya çalıştığını, ayrıca Çin’in iç işlerine müdahale etmek için Çin’in imajına saldırıp karaladığını ifade etti.

ABD’nin söylemleri ile yaptıklarının uluslararası ilişkileri düzenleyen temel kuralları ihlal ettiğini vurgulayan sözcü, Çin’in buna kesinlikle karşı çıkmak için her türlü nedene sahip olduğunu belirtti.

“Karşılıklı saygının, birbirleriyle ilişkili ülkeler için temel ilke, ayrıca Çin ve ABD için iyi geçinmenin doğru yolunu bulmada temel bir unsur olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim” diyen Mao, ABD’yi sorumsuz açıklamalar yapmayı bırakıp somut adımlar atarak taahhütlerini yerine getirmeye çağırdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.