EKREM İMAMOĞLU DESTEKÇİLERİNİN ALEVİLERE YÖNELİK ÇİRKİN İFADELERİ KRİZE NEDEN OLDU!
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • EKREM İMAMOĞLU DESTEKÇİLERİNİN ALEVİLERE YÖNELİK ÇİRKİN İFADELERİ KRİZE NEDEN OLDU!

EKREM İMAMOĞLU DESTEKÇİLERİNİN ALEVİLERE YÖNELİK ÇİRKİN İFADELERİ KRİZE NEDEN OLDU!

ABONE OL
Ocak 19, 2024 13:07
EKREM İMAMOĞLU DESTEKÇİLERİNİN ALEVİLERE YÖNELİK ÇİRKİN İFADELERİ KRİZE NEDEN OLDU!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’de genel başkanlık değişikliğiyle birlikte Ekrem İmamoğlu‘nun destekçileri arasında yaşanan Alevilere yönelik çirkin ifadeler, partide büyük bir krize neden oldu. Partinin 13 yıllık lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından Özgür Özel‘in genel başkanlığa gelmesi, partideki dengeyi değiştirdi ve bu değişim Ekrem İmamoğlu taraftarları arasında Alevilere karşı olumsuz bir tutumu beraberinde getirdi.

Sosyal medyada paylaşılan çirkin mesajlar, Alevi toplumunda büyük tepkilere yol açtı. Gazeteci Merdan Yanardağ, TELE 1 canlı yayınında Alevilerin yaşadığı haksızlıkları dile getirerek, İstanbul’daki CHP’li Alevilerin Kemal Kılıçdaroğlu döneminde maruz kaldığı haksızlıkları vurguladı. Yanardağ’ın anlatımına göre, Alevi bir vatandaşın “İkinci bir Kerbela yaşadık” ifadesi, bu sürecin Alevi toplumu üzerindeki etkisini özetler nitelikteydi.

Merdan Yanardağ, bir sonraki canlı yayında ise Ekrem İmamoğlu destekçilerinin Alevilere yönelik kullandığı korkunç ifadeleri paylaştı. İmamoğlu ekibinin Alevilere yönelik attığı çirkin mesajlarda, “Dersim çetesi..”, “Alevi suntasını kurmak istemediniz, çapsızlar ordusu”, “Gidin Alevi partisi kurun, Atamın partisi temizlensin” gibi nefret dolu ifadeler yer alıyordu.

Bu durum, Alevi toplumunda büyük bir öfke ve tepkiye neden oldu. Merdan Yanardağ, yaşanan bu nefretin bir an önce durdurulması gerektiğini vurgulayarak, “Bu mesajları atanlar İmamoğlu destekçileri. Bunları temizleyin. Yoksa Alevilerin oyunu alamazsınız. Ensest ilişkiyle suçluyorlar Alevileri. CHP adına böyle tweet’ler atılmaz” dedi.

Bu gelişmeler, CHP içerisindeki Alevi seçmen kitlesi ile partinin arasındaki krizi derinleştirerek, Alevilerin CHP’ye olan güvenini sarstı. Yaşanan bu çatışmanın, partinin geleceği üzerinde nasıl bir etki yaratacağı ise merakla bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.