ERDOĞAN : İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI VE GAZZE KATLİAMI DÜNYA BASININDA NEDEN YANKI BULMUYOR?
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • ERDOĞAN : İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI VE GAZZE KATLİAMI DÜNYA BASININDA NEDEN YANKI BULMUYOR?

ERDOĞAN : İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI VE GAZZE KATLİAMI DÜNYA BASININDA NEDEN YANKI BULMUYOR?

ABONE OL
Aralık 8, 2023 15:53
ERDOĞAN : İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI VE GAZZE KATLİAMI DÜNYA BASININDA NEDEN YANKI BULMUYOR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen ‘TRT World Forum 2023’ programında İsrail-Filistin savaşına dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Gazze’deki saldırılarda hayatını kaybeden gazeteci sayısının 70’i aştığını belirterek dünya basınının sessizliğine ve özellikle Amerika, İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ünlü gazetecilerinin neden tepki göstermediğine dikkat çekti.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Gazze’deki Katliamlar ve Basın Özgürlüğü: Erdoğan, Gazze’deki katliamların adaletli ve vicdanlı bir basının önemini vurguladı. İsrail’in sadece kadın ve çocukları değil, basın mensuplarını da hedef aldığını söyleyerek saldırılarda hayatını kaybeden gazeteci sayısının 70’ten fazla olduğuna dikkat çekti.

Uluslararası Basının Tutarsızlığı: Dünyanın önde gelen basın organlarının yaşanan trajedilere sessiz kaldığını savunan Erdoğan, özellikle Amerika, İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ünlü gazetecilerinin neden tepki göstermediğini sorguladı.

Türkiye’nin Barışa Katkısı: Erdoğan, küresel çapta yaşanan sancılı dönemde Türkiye’nin barışa katkı sağlamaya hazır olduğunu ifade etti. Bölgedeki istikrarsızlığa dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin komşularını kaybet-kaybet denkleminden çıkararak barış ve istikrar iklimine katkı sunma niyetinde olduğunu belirtti.

Özgür Basın ve Demokrasi: Özgür basının demokrasiler için vazgeçilmez olduğunu söyleyen Erdoğan, medyanın güdümlü olmasının ise halkın haber alma hakkını tehdit ettiğini ifade etti. Türkiye’nin çok partili demokrasi mücadelesinde özgür basının önemli bir role sahip olduğunu hatırlattı.

Gazetecilere Destek: Erdoğan, Gazze’deki olaylarla ilgili Türk medyasına övgülerde bulunarak, İsrail’in propagandasına karşı yürütülen dezenformasyonla mücadele çabalarını takdir etti. Ayrıca, saldırılarda hayatını kaybeden gazeteci ve kameramanlara olan saygısını dile getirdi.

Savaş Suçları ve İsrail Hükümeti: İsrail Başbakanı Netanyahu ve onun yardakçıları hakkında suçlamalarda bulunan Erdoğan, bu kişilerin terörist ve suçlu olduklarını belirterek Lahey Adalet Divanı’nda yargılanmaları gerektiğini söyledi.

Dünya Liderlerinin Tutumları: Erdoğan, Amerika ve Avrupa ülkelerinin, Filistin halkının ve Gazze’deki mazlumların çığlıklarına kulak tıkayarak kendi refah düzenlerini riske attıklını savundu. Türkiye’nin bu tehlikeyi gördüğünü ve hakikati haykırmaktan vazgeçmeyeceğini vurguladı.

İletişim Koridoru: Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sayın Guterres’e gönderdiği mektubu takdirle karşıladığını belirterek iletişim koridorunu sürdüreceklerini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.