FATİH TERİM VE GALATASARAYLI ESKİ FUTBOLCULARI DOLANDIRAN FON DAVASINDA SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • FATİH TERİM VE GALATASARAYLI ESKİ FUTBOLCULARI DOLANDIRAN FON DAVASINDA SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

FATİH TERİM VE GALATASARAYLI ESKİ FUTBOLCULARI DOLANDIRAN FON DAVASINDA SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

ABONE OL
Aralık 15, 2023 15:16
FATİH TERİM VE GALATASARAYLI ESKİ FUTBOLCULARI DOLANDIRAN FON DAVASINDA SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin gündemine oturan yüksek gelirli fon davası, eski banka müdürü Seçil Erzan’ın liderliğindeki olayla devam ediyor. Galatasaraylı eski futbolcuların da mağdur olduğu bu durumda, soruşturmanın odak noktası olan Fatih Terim’in hesapları incelenecek. Terim, müşteki sıfatıyla verdiği ifadenin ardından soruşturmanın devam ettiği belirtiliyor. Ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Terim’in hesap hareketlerini incelemek için belgeler talep ettiği ifade ediliyor. Bu gelişmelerle birlikte, ünlü isimleri dolandıran Seçil Erzan soruşturması devam ediyor. Sanıkların tutukluluğu da devam edecek ve davanın ikinci duruşması 12 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Seçil Erzan’ın bir banka şubesinde müdür olarak çalıştığı dönemde müşteki Bülent Çeviker’den 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle iade edeceği sözünü verdiği ifade ediliyor. Ancak, bu sözün gerçek olmadığı ve böyle bir fonun bulunmadığı tespit edilmiş durumda. Erzan’ın, futbolcuları, iş insanlarını ve çeşitli meslek gruplarından kişileri, tanınmış isimlerin de dahil olduğu bir fona para yatırmaya ikna ettiği belirtiliyor.
Seçil Erzan hakkında özel belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer sanıkların da benzer suçlardan cezalandırılmaları talep ediliyor. Mahkeme heyeti, 4’ü tutuklu 7 sanığın hakim karşısına çıktığı duruşmayı erteleyerek, tutuklu sanıkların tahliyesine karar vermişti. Davanın gelişmeleri doğrultusunda kamuoyu yakından takip ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.